Colinabo

Tilapäivitys

coli

Olen sanonut, että Teneriffalta puuttuu kaksi elintarviketta, joita joskus kaipaan: puolukka ja lanttu. Nykyään puolukkaa saa paitsi hillona (mm. Coviran), joskus myös irtopakasteena (Alcampo). Nyt sai ostaa lanttua RePen Annelta. Hän saa lantun paikalliselta kasvattajalta. Tein lanttulaatikkoa ja hyvää tuli!

Eilen täällä oli Cruz-fiesta, ristin päivä ja ilotulitukset Realejosissa ja päivällä Puertossakin. Ne eivät vaan sopineet aikatauluuni kuvausmielessä, sillä Puerton tulitukset olivat keskellä päivää ja ne eivät siis näkyneet mihinkään, paukkuivat vain. Realejosin tulitukset taas olivat, kuten aina, niin myöhään, että olen jo nukkumassa. Kukitettuja ja koristeltuja ristejä taas en kuvaa periaatteesta: ristit jääkööt uskonnollisille.

Koronaa seurataan täällä nyt yli 60-vuotiailla. Uusia tautitapauksia tällä ikäryhmällä on todettu saarilla viimeisen neljän päivän aikana 929, joista 305 on sairaalahoidossa.

Käynti Buenavistassa

Tilapäivitys

bue

Kävimme asioilla saaren länsinurkassa, Buenavistassa. Sinne voi matkustaa turvallisemmin mielin, kun korona jyllää edelleen eniten pääkaupunkiseudulla. On mukava kävellä täällä pikkukaupunkien kaduilla, katsella värien leikkiä talojen julkisivuissa. Buenavistassa on myös monikulmainen kioski/baari keskeisellä paikalla puistossa, Orotavassa on melkein samanlainen.

Täällä – kuten ilmeisesti Suomessakin – kiistellään nyt oikeudesta vaatia baarien, ravintoloiden ja hotellien ym julkisten laitosten asiakkailta rokotustodistusta. Vaikka Gobierno de Canarias päätti vaatia todistusta, Tribunal Superior, oikeusustuin, joka hylkäsi ulkonaliikkumiskiellon, ei nyt hyväksy rokotustodistuksen vaatimista eikä yökerhosulkua. Kansalaisten tasa-arvo, rokotuksen vapaaehtoisuus ja taloudelliset syyt ovat perusteena.

Rokotustodistuskeskustelu on kuitenkin lisännyt osallistumista rokotuksiin, mikä sinänsä on hyvä asia.

Tänään autonomioiden presidentit (=puheenjohtajat) kokoontuvat Salamancassa keskustelemaan mm. koronatilanteesta ja siirtolaisasioista.

Päivän refrán: ”Unos por otros y la casa sin barrer” tarkoittaa, että jos jokainen odottaa toisen tekevän jotakin, jää kaikki tekemättä (’talo lakaisematta’).