Orotavan läpi

Tilapäivitys

or

Ajelimme Orotavan läpi ”yläkautta” Los Realejosiin, jossa kävimme tanskalaisessa Nordic Shopissa. Sinne on saapunut uusi kuorma silliä, lohta, Kallen kaviaaria ym pohjoismaisia herkkuja. Yleensä kerran vuodessa, näin joulun alla, olemme käyneet siellä. Nyt käynti oli toinen, koska viimeksi tarjolla oli melkein vain vanhentuneita tuotteita: korona oli tyrehdyttänyt myynnin.

Meillä alkavat tiukemmat rajoitukset keskiyöllä. Tämä siis vain Teneriffalla, muilla saarilla jatkuu ”uusi normaali” kuten tähänkin asti.

La Lagunaan ja Santa Cruziin, pahimpiin koronakeskuksiin, tulee poliisipartioiden lisäksi sotilaita auttamaan rajoitusten noudattamisen valvonnassa. Näin oli Puertossakin maaliskuussa, kun confinamiento alkoi.

Tänä aamuna Kanarian television refrán oli sama kuin eilen. Nyt ovat toimittajat olleet huolimattomia! Ehkäpä heillä on nyt tärkeämpiäkin asioita hoidettavana.

Decoraciones y almuerzo

Tilapäivitys

dec

Päivä kymmenen:
Kuvissa on Orotavan kaupungin kaunista joulukoristelua aamukävelyn varrelta.

Kävimme tyttäreni kanssa syömässä lounasta Puertossa Pipossa. Ehei, se ei ole mikään suomalaisbaari, vaan kalasataman chiringuito. Kalastajien ylläpitämä ruokapaikka kauimmaisena rannassa. Söimme gambasalaatin, chipirones a la planca, kalavartaan ja papas arrugadas: kaikki maukkaita ja talon viinikin oli hyvää.
Taas tätäkin suosittelen – en ollut käynyt aiemmin.