8M, jatkoa

Tila

día

Aamutv näyttää eilistä naistenpäivää vielä: Mielenilmauksia, kokoontumisia turvamääräykset huomioiden (maskit, etäisyydet) on vietetty eilen monissa paikoissa sekä saarilla että mantereella. Violetit tasa-arvoa vaativat kyltit ovat olleet esillä. Perheväkivaltaa on vastustettu, se kun on täällä valitettavan yleistä. Korona-aika on lisännyt naisten alistettua asemaa: naiset ovat menettäneet paljon työpaikkoja (miehetkin!).
Uutiset kertovat myös, että avioerot ovat lisääntyneet nyt confinamienton, koronarajoitusten, aikana.
Virastojen fasadeja oli solidaarisuudesta feministeille valaistu violetilla värillä.
Myös Puertossa mielenilmaus on ollut, aamutv:n mukaan, harmi, että en ollut mukana.

P.S. Poikani selvitteli kuvaongelmaa. Se johtuu Dropboxin tekemistä muutoksista ja minä en ole ainoa, joilta kuvia on ”kadonnut”, vaan sama ongelma on lukemattomilla blogintekijöillä. Toivottavasti dropbox korjaa muutoksensa.
On kuitenkin mahdotonta käsitellä kaikki aiemmat kuvat! Tänään poikani ohjeilla sain kuvan kuitenkin näkymään tässä päivityksessä. Kommentoida saa!

8M

Tila

ocho

Kukat kukkivat omalla pihalla.

Hyvää kansainvälistä naistenpäivää!
Koko Espanjassa naistenpäivä on tärkeä mielenosoituspäivä, tasa-arvon puolustamisen ja perheväkivallan vastustamisen päivä, mutta nyt suuret joukkokokoontumiset ja siis kulkueet ovat kiellettyjä – etenkin Madridissa. (Viime vuoden 8M-mielenosoitusta siellä syytettiin koronan leviämisestä.) Pienimuotoisia tapahtumia kuitenkin järjestetään (turvavälein) ja parvekkeille ripustetaan 8M-julisteita. Violetti on espanjalainen feministien väri, se koristaa julisteita ja iskulauseita sekä aktivistien vaatetusta.

Päivän refrán: ”Muerto el perro se acaba la rabia” sanonnalla viitataan syyseuraussuhteeseen: ”Koiran kuolema poistaa raivotaudin”.

P.S. Applen laitteilla kuvaongelma jatkuu. Kuva aukeaa pikkulogoa painamalla.