Kävelyllä

Tilapäivitys

mer

Suuret aallot löivät pauhaten rantaan eilenkin kun kävin aamukävelyllä. Päivällä on jo mukavan lämmintä, vaikka yöt ovat vielä viileitä. Lunta on edelleen Teidellä ja korkeilla rinteillä.

Pakolaisuutinen: Nyt on 3500 saarille Afrikasta saapunutta pakolaista saanut luvan matkustaa mantereelle.

Koronasta: Espanjan mantereella sairastuvuus koronaan on pikkuhiljaa vähenemässä. Nyt siellä tautia todetaan 252 tapausta/100 000 asukasta. Koronavirusvariantit sensijaan lisääntyvät, niitä on löydetty jo kuusi tapausta.

Päivän refrán: ”El que se fue a Sevilla, perdió su silla”, outo sanonta meille, käännettynä suomeksi: ”Joka meni Sevillaan, menetti tuolinsa/istuimensa”. Tämä on meille vaikea ymmärtää tai liittää mihinkään tuttuun sanontaan. Etsinkin selitystä ja paljastui, että sanonta viittaa historiaan, Castillan hallitsijaan 1400-luvulta, Enrique IV:n ja hänen veljenpoikansa asemaan aikansa kirkossa.
Sanontaa käytetään kuitenkin nykyään silloin, kun joku on poissa työ- tai kokouspaikaltaan ja hänet korvataan varahenkilöllä.

Toinen reitti

Tilapäivitys

rea

Ajelimme Orotavasta La Veran, Toscalin ja Punta Bravan kautta Puertoon, vaihtelun vuoksi. Viileää, saisivat jo ilmat lämmetä!

Teneriffalla ravintoloiden sisätilojen käytön salliminen ilahduttaa omistajia ja ehkä asiakkaitakin, Gran Canarialla ja Lanzarotella taas huolia aiheuttaa ravintoloiden sisätilojen sulkeminen ja ulkonaliikkumiskiellon piteneminen tunnilla sekä kulttuuritilojen ja kuntosalien sulkeminen.

Aamu-uutisissa puhuttiin myös siitä, että mahdollisesti rokotuksesta saatavalla todistuksella välttyisi matkustusrajoituksilta. Tämä lienee vasta mietinnässä.

Korona, rokotukset, yritysten taloudelliset ongelmat, siinä taas tämän päivän pääuutiset.

Jouluvalot

Tilapäivitys

Luc

Kävimme päivällä San Telmolla katselemassa kuinka meri kuohui ja aallot olivat suuria. Ensimmäistä kertaa näin, että aallot roiskivat suolaista vettä San Telmon ylimmälle näköalatasanteelle saakka. Hieno merinäytelmä!

Illalla Puerton jouluvalot olivat kaunista katseltavaa. Satumainen tunnelma oli saatu luotua valoilla, jotka joka vuosi ovat erilaiset ja mielestäni erityisen näyttävät tänä vuonna.

Tänä aamuna uutisissa puhuttiin taas kerran turisteista ja siitä, kuinka heidät tulisi saada palaamaan saarille. Arvioidaan, että noin kolme vuotta vie, ennen kuin tursimi saadaan palautettua. Näinä päivinä on tullut peruutuksia etelän hotellivarauksiin siksi, että koronatestauksissa on edelleen epäselvyyttä. Pitääkö olla PCR, riittääkö antigeenitesti saavuttaessa hotellimajoitukseen?

Joka tapauksessa Kanariansaarista halutaan destino turismo seguro, turvallinen turistikohde.

Covid-tartunnat onneksi ovat olleet jo useita päiviä vähenemään päin.

Tämän päivän refrán on: ”Perro ladrador, poco mordedor”, ”Haukkuva koira ei pure”. Alkaako aamutv:llä loppua refranit, kun samat toistuvat? Tai sitten se on kanarialainen tapa suhtautua asioihin: ei ole niin tarkkaa.😊

Kortti käytössä

Tilapäivitys

mar

Meri oli eilen hopeinen. Tarkkailepa sinäkin meren väriä, kuinka se muuttuu: hopeisesta harmaaksi, sinisen eri sävyt, rannan aaltojen turkoosinvihreys…

Käytin ensimmäistä kertaa Ten+ -korttia. Sitä vipautetaan ensin kuljettajan kassakoneen lähellä olevalle laitteelle: vihreä valo. Eikä tarvitse sanoa mitään! Pysäkillä, millä haluaa poistua, korttia vipautetaan taas toiselle koneelle auton keskiosassa lähellä poistumisovea: vihreä valo. Ladattu raha vähenee kortilta matkan pituuden perusteella. Helppo käyttää muuten, mutta kortti pitää olla käsillä sekä autoon tullessa että poistuessa.

Merellä

Tilapäivitys

IMG_0223

Tänään vietimme koko päivän merellä. Risteilyalus ei ole oikein minun juttuni, liian paljon ihmisiä liian pienellä alueella. Sillit tai sardiinit purkissa, se tulee mieleeni, kun ihmiset pakkaavat tuonne aurinkokannelle kaikki.

Onneksi on oma hytti jonne pääsee omaan rauhaan. <3

Illalla oli cocktail-tilaisuus, siellä kävimme, samoin laivan teatterissa, päälliköiden esittelyssä ja akrobaattiesityksessä.

P.S. Mittasimme myös laivan käytävää, noin 300 metriä päästä päähän on hyttimme käytävä pitkä.

Huomenaamulla saavumme Beliceen (Belizeen) – nimen kirjoitusasu vaihtelee. Siellä viivymme vain muutaman tunnin.

Merellä

Tilapäivitys

image

Vuorokausi on kulunut merellä. Matkaamme Naviera Armaksen ”El Volcán del Teide”-
aluksella, johon mahtuu 1500 matkustajaa. Autojen määrää en tiedä, mutta todella paljon niitä laiva suuhunsa söi. Olemme tyytyväisiä hyttiin, ruokiin (kannattaa ostaa ateriabono). Laiva on siisti ja keinuttaa mukavasti uneen. Ja mikä parasta, matka kestää vain hieman yli 38 tuntia.
– Kuvissa eilisillan auringonlaskua.

Atlantti

Tilapäivitys

image

Tänään istuskelimme Atlantin suuren meren rannalla ja tarkkailimme, mitä tapahtuu. Useita simpukan- tai rapujenkeräilijöitä kuljeskeli rannalla laskuveden aikaan, ammattimaisen näköisesti kalastavat kahlasivat vedessä märkäpuvuissa jonkinlaisten haavipyydysten kanssa. Eipä ole moista ennen nähty.
Pieniä rapuja viipotti vesirajassa ja kahlaajalinnut pyydystivät niitä. Tietysti rannalla oli myös auringonottajia, uimareita, lenkkeilijöitä ja myös perheitä sunnuntaipäivää viettämässä: vilkasta elämää.

Meri

Tilapäivitys

elmar

Tänä aamuna meri oli todella erikoisen näköinen: kuin olisi jäässä. Jotakin merivirtoja kai kulkee eri suuntiin. Meri ja Teide, nuo molemmat tämän saaren ”hallitsijat” näyttäytyvät niin monimuotoisina, että joka aamu niitä on ensimmäisena mentävä tarkkailemaan. Que suerte vivir aquí! (Tämä on kyllä Doradan mainoslause 🙂 ).

Paisajes

Tilapäivitys

paisajes

Vaikka päivät ovat olleet sateisia, olemme saaneet nauttia maalauksellisen kauniista auringonlaskuista ja meren voimasta. Oleaje, merenkäynti, on vaikuttavaa seurattavaa.
Mutta nyt alkaa kirkastua, lupaavat ennusteet.