Teneriffa faasiin 4

Tila

cur

Niinpä sitten kävin ilmoittautumassa kurssille. Se alkaa syyskuussa tasokokeella, jolloin ryhmäni määrittyy. Oppitunteja on kaksi kertaa viikossa syyskuusta toukokuuhun, akateemisen vuoden mukaan. Todistus, jonka koulusta saa, on virallinen kielitodistus.

Kävin maksamassa kurssimaksut pankkiin ja kirjoittautumassa kurssille. Ihmetystä ja hämmennystä herätti kaavakkeen ilmaisvaihtoehdot: jos oppilas on suurperheinen, vammautunut, perheväkivallan (!) tai terrorismin (!) uhri, hän pääsee maksutta. Minä olen, onneksi, ihan tavallinen maksava oppilas.

Teneriffa nousee tasolle 4, sillä korona leviää. Vuorokaudessa saarilla yhteensä löytyi yli 900 tartuntaa, joista noin puolet Teneriffalla ja nuorilla. Maanantaina astuvat voimaan uudet rajoitukset, joihin kuuluu mm. se, että rokotustodistus on esitettävä ravintoloihin tms julkisiin tiloihin mentäessä. Myös negatiivinen testi tai sairastettu tauti on todistettava, ellei rokotustodistusta ole. Näistä enemmän ensi viikolla.

Päivän refrán: ”El que algo quiere, algo le cuesta”, kaikella on hintansa.

P.S. Loro-juna kulkee taas. Kuvattu aamulla klo 9.30, jolloin turistit on viety eläinpuistoon.

Platano2

Tila

pla2

Matkani aikana toinen banaanikasvimme on alkanut kukkia. Uutta satoa siis taas saadaan odotella. Appelsiinit kypsyvät myös ja papaija kukkii. Säätiedotus lupasi +28. Toivottavasti nämä kesäiset säät jatkuvat ainakin vuoden loppuun. Tammikuu ja helmikuu ovat yleensä olleet viileämpiä ”talvikuukausia”.

P.S. NYC-matkastamme jäi vielä kertomatta se, että yllättävän moni osasi espanjaa, esim. tarjoilijat, taksikuskit ym. Kun kysyin tarjoilijalta ravintolassa ”¿Hablas español?”, niin vakiovastaus oli ”¡Claro que sí!”. Espanja on maailmankieli!

Español

Tila

image

Opiskeluvihje: Haluatko opiskella espanjaa englanniksi netissä? Kokeile: www.duolingo.com
Olen pelannut tätä kielipeliä jo kuukauden ajan ja hyväksi havainnut.