San Juan

Tilapäivitys

san

Kävimme viikonloppuna tutustumassa Finca San Juaniin, joka on mainostanut sosiaalisessa mediassa hippimarkkinoita, joita järjestetään kerran kuukaudessa. Fincalla on myös ravintola- ja majoituspalveluita. Paikka on San Juan de la Ramblassa, mutta ei kylän keskustassa vaan TF-5:n yläpuolella. Kun kävimme, finca näytti tyhjältä, vain saksalainen omistajapariskunta oli paikalla.

Lämpöaalto jatkuu, kuuminta on kuitenkin Gran Canarialla ja Lanzarotella. Meillekin ennustettiin +30 astetta. Taivas on täysin pilvinen meillä nyt.

Uutisista:
Afrikasta tulee pakolaisveneitä saarille edelleen ja ikävä kyllä viimeisenä kahtena vuorokautena saarille yrittäjistä on 72 henkilöä kuollut. Huonokuntoisia veneitä, pateras, kaatuu, ihmisiä hukkuu. Osa tulijoista ei kestä raskasta merimatkaa.

Meriveden laatua tutkitaan tehostetusti nyt alkukesästä. Las Palmasin ayuntamiento on saanut vastikään sakkoja päästöjen takia.

Myös melua mitataan, jatkuva kova äänisaaste on haitallista. Täällä ihmiset ovat äänekkäitä, sen huomaa monesti esimerkiksi kahviloissa. – Kerran olimme El Peñonilla musiikkitapahtumassa: oli lähdettävä pois, sillä sitä äänenvoimakkuutta ei kestänyt!
Yli 65dB melu on vaarallisen äänisaasteen raja. Melualtistus voi aiheuttaa mm. unettomuutta, verenpaineen nousua, sydänongelmia.

Finca

Tilapäivitys

fin

Kanarioystävämme, pariskunta, haaveilee muutosta maalle. Kävimme heidän kanssaan tutustumassa erääseen fincaan Los Silosissa. Mahdollisuus olisi viljellä ekologisesti, mikä myös houkuttaa ystäviämme.
Silloin, kun me vielä etsimme taloa, kävimme myös Los Silosissa, muutamaa fincaa katsomassa. Tuolloin kuulimme, että useita saksalaisia on muuttanut seudulle ekoviljelijöiksi. Alueella kasvatetaan paljon banaaneja, mutta myös viiniä, monenlaisia hedelmiä ja vihanneksia.
Toivottavasti ystävät saavat haaveensa toteutetuksi. Minusta viljelytyöhön ei olisi – liikaa työtä – teen mieluummin näitä ”toimistohommia”.

Fincaa etsimässä 5

Tilapäivitys

fincas

Eilen teimme koko päivän kestäneen excursion eri fincoille: se oli mielenkiintoista! Kaikki olivat todella erilaisia. Näimme luksustalon, joka oli rakennettu viimeisen päälle hienoksi, kattokruunuineen ja marmorisine porealtaineen. Sitten kävimme melkein haljenneessa keskeneräisessä talossa, jossa huoneita oli sikin sokin mutkikkaasti. Seuraavana vierailimme fincalla, jossa oli valmiina kaikki viininvalmistustarvikkeet ja rypäleitä kasvoi paljon. Viimeinen käyntikohteemme oli korkealla Pinoleren yläpuolella vaelluspolun varressa: talo kuin museo, vanhoja työkaluja ja tarve-esineitä seinille ripustettuna. – Ja taas vastaanotto oli hyvin ystävällistä jokaisella fincalla ja kaikissa hinnoissa neuvotteluvaraa.

Fincaa etsimässä 4

Tilapäivitys

finca4

Fincojen etsintä näyttää olevan kokopäivätyötä. Kävimme pilvien yläpuolella (pilvimeri kuvassa) ja katsastimme yhden ihastuttavan fincan tänään. Vielä on paljon katsomatta, joten projekti jatkuu…

Pizzaa

Tilapäivitys

laranilla

Muutama päivä sitten käveleskelimme vanhassa kaupungissa. Mequinez -kadun varrelle on ilmestynyt mukavia uusia maalauksia. Kävimme myös testaamassa Don Camilon pizzat saman kadun varrella. Olivat melko hyviä ja valkosipuliakin sai reilusti päälle.

risco

Asunnonmyynti- ja ostoasiasta vastaan tässä yhdelle kommentoijalle:

Lämmitys: Meillä Puertossa ei ole tarvinnut lämmitystä, vaan päivälämpötila on talvisin pysytellyt sisällä +21 asteessa. Jos finca löytyy, kuten toivomme, jostakin Orotavan kaupungin yläpuolelta, siellä tarvitsee kylmimpinä kuukausina lämmittää. Fincoilla näyttää olevan tulisijoja, joko puu- tai pellettilämmitteisiä.

Hinta: Fincojen/asuntojen hinta vaihtelee suuresti, eikä niillä ole välttämättä yhteyttä siihen, missä kunnossa paikka on. Se onkin vaikea asia. Mutta pyytäähän saa, maksaja voi jättää oman tarjouksensa.

Paperisota: Aiemmat asunnonostoni paperiasiat on hoitanut luotettavasti suomalais-kanarialainen juristi. Hänen uskon auttavan asioissa tälläkin kertaa sitten, kun kaupat syntyvät.

Fincaa etsimässä

Tilapäivitys

finca3

Tänään kävimme katsastamassa fincaa Benijon alapuolella. Melko hyvä paikka, näköalat yli Orotavan laakson, rakennukset vaatisivat pientä kunnostusta. Jäämme harkitsemaan.

Paikallista ystävällisyyttä täällä kuvaa se, että kaikilta fincoilta, joihin olemme käyneet tutustumassa, olemme saaneet jotakin mukaan; jossakin on maistatettu talon viiniä, jostakin annettu mukaan avokadoja tai maissintähkiä. Tänään saimme pussillisen hedelmiä ja muutaman rosmariininoksan.

Fincaa etsimässä 2

Tilapäivitys

chasna

Pilvet olivat alhaalla ja näkyvyys huono, kun kävimme Camino de Chasnassa katsomassa yhtä myytävänä olevaa fincaa. Ei löytynyt vielä sopivaa.

muñecas

Santa Cruzin sunnuntaimarkkinoilta sen sijaan löytyi kaksi kaunista nukkea.

Mieli on kumman muuttuvainen ihmisellä! Suomen asuntoni tyhjentämisen ja myynnin jälkeen ajattelin, että en enää hanki mitään ylimääräistä tavaraa tai koriste-esineitä. Ja kuinka ollakaan, viidessä vuodessa kaikki kaapit ovat täynnä ja nyt nukkekokoelma alkaa karttua. Siispä isompi asunto on etsinnässä.

Fincaa etsimässä

Tilapäivitys

Orotava2

Ajelimme Orotavan yläpuolella kylissä etsiskelemässä vapaita fincoja. Olisihan se niin mukavaa, jos löytyisi mieluinen ja sopiva. Pääsisi kokeilemaan pitkästä aikaa puutarhanhoitoa. Vamos a ver…