Aamulla

Tila

nie

Yöt ovat vielä viileitä, Orotavassa aamutuimaan oli 13 astetta lämmintä. Päivällä on luvassa +22. Lunta on vuorilla vielä joitakin viikkoja, luulen.

Pakolaisasiat puhuttavat. Veneillä Afrikasta saapuneita pakolaisia on monella saarella ja heidän olosuhteensa vaihtelevat. Telttaleireissä asuvilla on näillä säillä öisin kylmää. Matkustusasiakirjoja puuttuu ja muitakin ongelmia on. Kenenkään intressi ei ole, että tulijat jäävät saarille, ei heidän itsensäkään. Useilla heistä on sukua Euroopassa. Espanjan hallituksen odotetaan ratkaisevan ongelman.

Uuden lentoyhtiön, Aerolinea Canarian, lennot saarten ja mantereen välillä suunnitellaan aloitettavan kesäkuussa. Toivottavasti aie toteutuu.

Päivän refrán: ”La práctica hace maestros”, ”Harjoitus tekee mestarin”.

Vauva ❤️

Tila

 
Vauvaa tapaamassa ja ihailemassa ❤️❤️❤️.
 

Oulussa on jääkylmää, lähes -30. Onneksi kulkee Citybussi ja paikat jossa käyn, ovat reitin varrella. Viikonloppuun saakka luvataan tätä kylmyyttä. Mutta sen kestää, kun on näin hyvä syy!

Kylmää!

Tila

ke

Kyllä nyt huomaa, että pohjoisessa ollaan! Kemissä on puhallellut eilisestä saakka kova pohjoistuuli ja tänä aamuna ulkona on vain kolme plusastetta. Kylmää niinkuin talvella!
Täällä on ollut vain pari lämmintä päivää toukokuussa, vaikka etelässä saivat nauttia koko kuukauden helteistä. Suomi on pitkä maa.

Hielo

Tila

hie

Nyt alkaa olla aika lähteä täältä lämpimään! Aamulla mittari Kemissä oli jo pakkasen puolella ja lehdettömästä pihakoivusta roikkui jäätyneitä pisaroita.
– Teneriffalla on kuumaa ja calimaa, sinne onneksi pääsemme jo muutaman yön kuluttua. Kotimatka alkaa pikkuhiljaa niin, että tänään menemme junalla Ouluun ja sieltä huomenna eteenpäin.

Syksyn satoa on mukana: yksi matkalaukku on täynnä puolukoita ja pikkupussukka hilloja.

Kylmää

Tila

image

Kylmää! Yölämpötilat ovat ilmeisesti olleet pakkasen puolella, eikä aamullakaan ollut kuin +5. Eipä tämä Suomen ”kesä” kovin innosta ulkoilemaan, vaikka onkin toppatakki mukana. Tulevalle viikolle ennustetaan lisäksi kovia sateita. Echo de menos Tenerife!

Kylmää

Tila

image

Arkipäivän elämää uudella talolla:
Uima-allas meni remonttiin. Tyhjennyksen jälkeen huomattiin, että laatat pullistelivat ja olivat hiushalkeamilla yhdestä kohtaa allasta. Työntääkö jonkin kasvin juuri alapuolelta? Sitä nyt tutkiskellaan.

Meillä on ollut todella kylmää ja sateista tänä talvena. Alhaalla Puerto de la Cruzissa näyttää paistavan aurinko, mutta meillä on vielä aamupäivästä vain +10 astetta. Täytyy lähteä ostamaan brikettejä kaupasta, että saa takkaan tulet.