Colinabo

Tilapäivitys

coli

Olen sanonut, että Teneriffalta puuttuu kaksi elintarviketta, joita joskus kaipaan: puolukka ja lanttu. Nykyään puolukkaa saa paitsi hillona (mm. Coviran), joskus myös irtopakasteena (Alcampo). Nyt sai ostaa lanttua RePen Annelta. Hän saa lantun paikalliselta kasvattajalta. Tein lanttulaatikkoa ja hyvää tuli!

Eilen täällä oli Cruz-fiesta, ristin päivä ja ilotulitukset Realejosissa ja päivällä Puertossakin. Ne eivät vaan sopineet aikatauluuni kuvausmielessä, sillä Puerton tulitukset olivat keskellä päivää ja ne eivät siis näkyneet mihinkään, paukkuivat vain. Realejosin tulitukset taas olivat, kuten aina, niin myöhään, että olen jo nukkumassa. Kukitettuja ja koristeltuja ristejä taas en kuvaa periaatteesta: ristit jääkööt uskonnollisille.

Koronaa seurataan täällä nyt yli 60-vuotiailla. Uusia tautitapauksia tällä ikäryhmällä on todettu saarilla viimeisen neljän päivän aikana 929, joista 305 on sairaalahoidossa.

Raketteja

Tilapäivitys

pirot 

Tänään aloimme valmistautua uuden vuoden viettoon. Kävimme, viime vuoden tapaan, ostamassa ilotulitusraketteja Los Realejosin tehtaalta, Pirotecnica Los Hermanosilta.

Täytyy vaan toivoa, että kaikki välttyisivät silmävammoilta ja vauvojen ja koirien ei tarvisi säikkyä paukuttelua. Itse aion pysytellä riittävän suojaetäisyyden päässä rakettien ampumispaikoilta.

Fuegos artificiales

Tilapäivitys

fue

Sitten ne ”pakolliset” kuvat omista raketeista, hieman muokattuna. Emme menneet ollenkaan kaupungin tungokseen, vaan pysyttelimme laitakaupungilla.
Ystävien luona vietimme mukavan illan: maukasta ruokaa ja taidokasta pianomusiikkia sekä hyvää seuraa.

P.S. Kanarioystävilläni on taas tarjolla asunto lyhytaikaiseen vuokraukseen La Lagunassa. Katso yläreunan kuvan alta!

Fuegos

Tilapäivitys

fue

Eilen löysimme paikan, missä myydään ilotulitteita (läpi vuoden).
Ilotulitetehdas ja -myymälä sijaitsevat Los Realejosissa, Pirotecnica Hermanos Toste, Carretera General Icod el Alto 31.
Niinpä, jos ei kaupungin tulitukset riitä, tuolta voi ostella lisää.
(Oma mielipiteeni kyllä on, että riittäisi, mutta kun ”miesväki” haluaa räjäytellä raketteja ihan itse!)

Meillä on taas uusiakin Suomen vieraita, serkku jo joutui pihalle telttamajoitukseen. Onneksi pohjoisen poika pärjää näissä viileähköissä öissä hyvin.

Kalansuomuja ja ilotulitusta

Tilapäivitys

image

Eilen Puertossa ja muissa Cruz-kaupungeissa vietettiin ristin päivää. Mielestäni hienoin koristelu on joka vuosi yksityistalossa Calle Iriarten päässä kujalla Calle La Hoyan suuntaan. Kaikki kukkakimput ja koristeet on tehty kalansuomuista vuosikymmenten varrella. – Niistä kuvia ohessa.

Ilotulitukset näimme Toscalissa ystävien katolla: Realejoksessa järjestetään aina tähän aikaan suuri ilotulitus. Kerrotaan, että kaupungissa on yli 300 erilaista fiestaa vuodessa. Kovia ovat juhlimaan!

Año nuevo

Tilapäivitys

fuegos

Vuosi vaihtui. Olimme ystävien kanssa ihailemassa Puerton ilotulituksia hyvällä paikalla melkein kaupungin keskustassa. Koko Orotavan laaksossa paukkui ja rätisi, raketteja singahteli ilmoille joka puolelta.

Aamukuvan otin Teidestä ajatuksena se, että seuraan vuorta kuvin koko tulevan vuoden. Tässä ensimmäinen, 1.1.2016:
Teide1

Ilmassa on hieman calimaa. Kolmisen kuukautta sitten leikatut bougainvilleat ovat kasvattaneet pitkät ”törrökkeet” sojottelemaan maisemaan. Aurinko paistaa, on lämmintä, varjossa puoliltapäivin hivenen alle kaksikymmentä lämpöastetta.