Teide x 2

Tilapäivitys

tei

Teide aamulla ja Teide illalla, siihen näkymään ei kyllästy.

Fysioterapiassa pääsin erityispaikalle, hoitopöydälle, josta oli hyvä näkymä Teidelle. Nyt polvi sai mm. kylmähoitoa, eikä pitänyt siitä yhtään! Lämpö ja aurinko, ne antavat voimia.

Illalla kyläilimme Puertossa ystävien luona, ja taas Teide näyttäytyi meille ylväänä hämärän tultua.

Tänä aamuna mittari Orotavan kodissamme näytti vain +15 astetta. Kylmää! Piti etsiä jo pitkähihaista puseroita ja villasukkia esille. Nytkö se ”talvi” alkaa täälläkin? Joinakin vuosina Teide on saanut lumen näihin aikoihin, tänä vuonna onneksi vielä ei. Nyt, aamupäivällä, lämpötila ulkona on jo 21 astetta.

P.S. Kävin eilen Orotavan 99-kaupassa etsimässä uutta uimapukua, kun vanha on jo kulahtanut ja menettänyt joustonsa. Ei ole, uimapuvut on pantu varastoon ja talvivaatteet, kevyttoppatakit ja neuleet ovat esillä. Niin ne näkemykset eroavat. Nämä säät olisivat Suomessa kesäisiä – parempia ehkä kuin kuluneena kesänä siellä oli.

Fysioterapia

Tilapäivitys

null

Tiedoksi niille, joilla on täältä Sanitaksen terveysvakuutus: tällä viikolla Clinica Vida on alkanut toimia yhteistyössä Sanitaksen kanssa.

Oma kokemus: Toinen polveni on kipuillut kesästä saakka. Eilen kävin Bellevuessa ortopedillä, sain lähetteen magneettikuvaukseen ja fysioterapiaan. Minut ohjattiin Sanitaksesta Clinica Vidaan (Carretera generalilla, Las Arenakseen päin Puertosta). Mikäs siinä, olen käynyt siellä joskus ennenkin, mutta maksavana asiakkaana. Menin itse asiassa mielelläni sinne, sillä Hospiten-ketjulla on joitakin arveluttavia juttuja tilillään, esim. etelän julkisen terveydenhuollon sairaalarakentamisen hidastamista. Näin olen kuullut, ei faktoja tai lähdeviitteitä, mutta onneksi tämä ei ole tieteellistä kirjoittamista, vaan mielipiteet ovat sallittuja.

Kävin elämäni ensimmäistä kertaa fysioterapiassa. Kokemus oli hyvä. Sain polveeni laseria, ultraääntä ja sähkö- ja lämpöhoitoa. Vielä en tiedä vaikutuksesta, hoito jatkuu ensi viikolla.

Puolustan vielä Teneriffan julkista terveydenhuoltoa, johon myös kuulun. Hoito on hyvää, ystävällistä ja ammattitaito on korkea. Odotusajat spesialistille ovat kuitenkin pitkät; sama ongelma on Suomessa.