Konsulaattireissu

Tila

gc

Koko eilinen päivä meni reissulla naapurisaarelle. Lähdimme aamulaivalla. Turvasäännöt olivat voimassa myös siellä: mascarillat piti olla kasvoilla ja suojaetäisyyksiä kehotettiin noudattamaan. Uutta entiseen oli se, että nyt mukaan ei annettu maihinnousukortteja, tarjeta de embarque, vaan tieto niistä kulki sähköisenä.

Meri keinutti onneksi vähän. Minulla on yksi huono kokemus merisairaudesta k.o. välillä kovalla tuulella, se aina muistuu mieleen laivaan noustessa.

Agaetesta ajelimme Las Palmasiin ja lähelle konsulaattia, jonne navigaattori melkein osasi. Meille on käynyt monta kertaa niin, että kaupungissa (kännyn) navigaattori osaa melkein perille, mutta ei ihan tarkalleen. Maanteillä navigointi sujuu paremmin.

Löysimme konsulaatin ja ystävät kävivät asioimassa siellä. Minä olin vain huvimatkalla, kumppani kuljettajana. – Tiedoksi niille, jotka eivät vielä tiedä tai muista: lähin konsulaattimme on Gran Canarialla. Aiemmin saatoimme hoitaa passi- ym. konsulaattiasiat Santa Cruzissa Teneriffalla, mutta muutamia vuosia sitten tämä palvelu saareltamme loppui, ikävä kyllä.

Naapurisaari Gran Canaria ei näytä ollenkaan niin vehreältä ja kauniilta kuin tämä oma Teneriffamme. Ja tämä on täysin objektiivinen mielipide, tietysti.

Olipa mukava palata kotiin!

Puerto de Mogan

Tila

mog

Gran Canarian etelässä on yksi paikka, josta pidän: Puerto de Mogan. Sieltä löytyy kauniita kujia, siltoja ja kanavia, mielenkiintoisen näköisiä rakennuksia, monenlaisia veneitä. Entinen kalastajakylä, joka on laajentunut ja jonka tietysti turismikin on vallannut. Hyvä kalaravintola löytyy aallonmurtajan vierestä: Cofradia de Pescadores.

Yön nukuimme hotellin terassilla tumman yötaivaan alla aurinkotuoleilla, koska huone oli niin kuuma. Oli elämys nukkua ulkona!

Gran Canarialle

Tila

gc1

Lähdin naapurisaarelle. Puerto de la Cruzista menee nykyään pohjoisen kentälle Titsa 30. Matkustin sillä ensimmäistä kertaa. Dokumentit oli mukana, myös certificado de viaje, jolla todistan olevani residentti (alennuksen saamiseksi), mutta eipä sitä paperia taaskaan katsottu. Tarjeta de embarque, boarding pass, vain tarvittiin.

Binter on lempilentoyhtiöni ja tämä Teneriffa-Gran Canaria lempimatkani: pienehkö kone, lento kestää puoli tuntia, nousu ja lasku, ja siinä välissä saa vielä suklaapatukan ja vettä. Jakaako mikään muu yhtiö enää maksutta mitään (ainakaan turistiluokassa)?

gc2

Sittenpä jo saavuttiin Gran Canarialle, suomalaisten suosimalle saarelle. Sieltä minäkin Kanarian käyntini aloitin. – Olen tavannut joskus suomalaisia, jotka luulevat, että Kanaria on nimenomaan Gran Canaria ja tuskin ovat muista saarista kuulleetkaan.

Nyt olemme Puerto Ricossa. Turistipaikka. Suomalaisia ja muita skandinaaveja riittävästi. Hinnat turistihintoja. No, kai täällä muutaman vuorokauden voi olla ”turistina”. Miksi täällä? Olemme tapaamassa yhtä ystävää, siksi.

Tulee muistoja mieleen. Kun lapseni olivat pieniä, kävimme tällä saarella muutaman kerran viikon lomalla. Kun täytin 50 vuotta, olimme ystävien kanssa tässä samaisessa Puerto Ricossa. Silloin eräs ystävä sanoi, että Teneriffa on parempi saari. Ihmettelin moista mielipidettä. Nyt tiedän, miksi.

Casa Rural

Tila

imageimageimageimageimage
Gran Canarialla majoituimme Albergue Rural La Maniguaan, joka löytyi pitkän tien päästä keskeltä ”ei mitään”. Paikka on viehättävän erilainen, luultavasti entinen hevostila, joka on kunnostettu majoituskäyttöön. Hinta edullinen, paikka rauhallinen, vaikka saaren ainoa lentokenttä on linnuntietä 3 km päässä. Hyvä löytö!

Las Palmas

Tila

image

Piipahdin aamutuimaan Las Palmasin kentällä: Kävin saattelemassa Puertossa lomalla olleen ystäväni Norwegianin koneeseen kotimatkalle.
Naapurisaarella oli calimaa ja lämmintä kuten meilläkin. Binterillä on helppoa ja edullista pyrähtää saarelta toiselle.

Gran Canaria

Tila

gc1

Naapurisaari Gran Canaria näkyi tänään horisontissa harvinaisen hyvin, kun ajelimme TF-5 -tietä kohti Santa Cruzia. Useimmiten saari on näkymättömissä.

Exposaldo -messuilla Santassa oli myytävänä kaikkea tarpeellista ja tarpeetonta; ihmeellinen ikkunanpesin tuli ostetuksi.limpiacristales