Castañas

Tila

cas

Kastanja-aika on taas alkanut. Kävimme muellella niitä maistelemassa. Otin myös annoksen pescado saladoa, tönkkösuolattuna säilöttyä kalaa . Hyvää! Samoin kastanjat ja viini. Nykyään jo osaan odottaa kastanja-aikaa, se on yksi monista traditioista täällä. Kalasatamassa on nyt iltaisin tunnelmallista, kannattaa käydä kokemassa.

Uutisista:

Päivälämpötilat ovat edelleen korkeita, tälle päivälle luvataan korkeimmillaan 28˚ meille pohjoiseen. Turisteja on saarilla ennätyksellisen paljon.

Madridissa on ollut suuria mielenosoituksia julkisen terveydenhuollon säilyttämisen puolesta yksityistämishankkeita vastaan.

Kuljetusalan lakko laajenee saarille (mantereella se on jo alkanut) 28.11. Kiistaa on mm. tacógrafon käytöstä – siis kuljettajien työ- ja lepoajoista, joita laite rekisteröi. Lakko aiheuttaa seurannaisvaikutuksia myös muille aloille, esim. rakennustyömaille, joissa työt keskeytyvät.

Huelga de transporte

Tila

icodal

Kuvat ovat viikonlopun reissulta Icod Alton näköalatasanteelta, sieltä, mistä kerrotaan viimeisten guanchien hypänneen rotkoon, jotta ei tarvinnut antautua espanjalaisille valloittajille. Totta tai tarua, mutta näkymä on hieno yli koko Orotavan laakson, länsipuolelta katsottuna. Usein olemme katselleet näkymää Humboldtin tasanteelta, täältä harvemmin.

Ensi maanantaina alkaa kuljetusalan lakko koko maassa. Tämän pelätään vaikuttavan joulunajan valikoimiin kaupoissa. Aamutelevision pilakuva käsitteli vessapaperin hamstrausta – paperin loppuminen näyttää olevan yksi yleisimmistä huolista täällä länsimaissa aina kun joku poikkeustilanne yllättää.

Ennätysmäärää turisteja odotetaan tulevana vuonna Kanariansaarille, kertoi presidente Torres Lontoon matkamessuihin liittyen.

Lääkärit lakkoilevat ja asunnottomia häädetään

Tila

lap

Kuvat ovat La Pazista. Pulloharja on mielenkiintoisen näköinen kasvi. Margaritoja – päivänkakkaroita – on täällä useita lajeja.

Huelga Sanidad – lakko terveydenhuollossa – on tulossa kolmena lähipäivänä. Lääkärit ovat lakossa 29.4. sekä 5. ja 6.5. Kaksi koronavuotta ovat uuvuttaneet myös lääkärit, jotka haluavat nyt vakinaistaa työsopimuksiaan. Tällä hetkellä 70% lääkäreistä työskentelee määräaikaisilla sopimuksilla.

Noin sata laittomasti hökkelikylässä asuvaa henkilöä on häädetty eilen asuinalueeltaan Adejessa. Erilaisesta materiaalista kootut hökkelit rakennelmineen tuhottiin kaivinkoneiden avulla. Asunnottomille on pyydetty apua nyt esim Caritas-järjestöltä, mutta vielä ratkaisua ei ole löydetty.

Perinteiset aktiviteetit ovat palaamassa. Vappu lähestyy ja Santa Cruzin keskeinen puisto Parque García Sanabria valmistautuu ottamaan vastaan juhlijoita.
Mueca, tapahtuma, jossa musiikkia ja muuta taidetta esitetään kaupungilla Puertossa on sekin tulossa lähiaikoina.

Kansainvälinen naistenpäivä

Tila

nais

Hyvää kansainvälistä naistenpäivää!
Kanariansaarilla ja koko Espanjassa päivä on profiloitunut naisten lakkopäiväksi (Huelga Feminista 8M) tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden puolesta.
Tänään olisi mielenosoitus myös Santa Cruzissa, mutta tällä kertaa, pientä syyllisyyttä tuntien – olenhan ”vanha” mielenosoittaja – jätän menemättä, kun on sovittu muita menoja.

Barcelona

Tila

huel

Olen matkalla Barcelonan kautta Nizzaan ja sieltä Claviersin kurssille. Vaikka tietysti hyväksyn lakot työntekijöiden oikeuksien puolustajina, niin tällä matkalla lakot ovat haitanneet minun matkantekoani. Aluksi olin varannut liput Air Francelta, mutta siellä tuli lakko ja lennot peruttiin. Vaihdoin lentoyhtiötä ja nyt odottelen yli kuusi tuntia täällä El-Pratissa.

Tuli nälkä. Silloin huomasin, että noin puolet baareista ja ravintoloista ovat täällä lakossa.

Löysin kuitenkin jotakin syötävää, toivottavasti ei ollut rikkuripaikka!

Jospa iltamyöhällä pääsisin perille kurssipaikalle, toivotaan.