Jardin

Tilapäivitys

vis

Kurkistus aidanraosta pihalle: eilen meillä oli kaunis ja kuuma päivä. Koristeiset aitatiilemme saavat lähdön, eikä kurkistella enää kohta voi, sillä aitamuuri murtui kesällä myrskyssä, kun suuri tyräkki halkesi ja kaatui kadulle. Pihan tyräkistä, joka on yli kymmenmetrinen – ja myrkyllinen – jäi kuitenkin suurin osa vielä jäljelle. Minä pidän sen suuruudesta ja uhkaavuudestakin. Uusi muuri rakennetaan läpinäkymättömäksi. Se kun on kestävämpi.

Nyt olen hankkinut uuden plumerian! Se on vielä istuttamista vaille.

Aamu-uutisissa puhutti ilmastonmuutos ja sen hidastamistoimenpiteet. Huolta aiheuttaa täällä se, että merenpinta nousee ja pasaatituulet heikkenevät.
Santa Cruzissa on aloitettu sähköisten Titsojen kokeilu.

Päivän refrán: ”El que busca, encuentra” – joka etsii, löytää.

Pihalla kukkii

Tilapäivitys

Prim

Kahdeskymmenes karanteenipäivä

Käyskentelyä pihalla

Karanteeni jatkuu ainakin kolme viikkoa vielä. Jatkoa todennäköisesti seuraa siitäkin. Eipä paljon voi muuta kuin oleskella pihalla tai kotona sisällä. Voisi tosin tehdä paljonkin, kotitöitä, pihatöitä tai muita harrastuksia, mutta nyt ei vaan kiinnosta oikein mikään. Radion kuuntelu ja netin selaaminen, siinä tämän päivän ohjelma. Annan siis itselleni vapaapäivän.

Onneksi on aurinkoinen ja lämmin sää. Ja onneksi kukat kukkivat, ne antavat jotenkin toivoa paremmasta.

Tämän päivän terveysministeriöön tilasto koronasta Espanjan eri osissa. Canarias
(= kaikki Kanariansaaret yhteensä) on siellä omalla rivillään.

Co

Uutta satoa odotellessa

Tilapäivitys

nu

Yllättäen toinen banaanikasvimme näyttää alkavan kukkia! Entistä satoakin on vielä syömättä, mutta saahan näitä uusia vielä tovin odotella.
Appelsiinit ovat vielä vihreitä ja hieman pölyisiä kaiken sen caliman jälkeen, mitä täällä on tänä kesänä leijaillut ilmassa.

Huomenna on sitten se odotettu päivä, kun lähden kohti New Yorkia. Laukut on pakattu, kone lähtee aamulla. Morsiuspari, poikani ja miniä, sekä miniän äiti ja sisar tulevat Suomesta, tyttäreni Berliinistä. Jännittävää ja tunteikasta, kolme (pientä) pakettia nenäliinoja on varattu ilon kyyneliin.

P.S. Kävijälaskuri blogista on kadonnut. Harmi, lähes 300 000
kävijää. En tiedä, saako sitä palautettua, enkä nyt ehdi asiaan perehtyäkään. Luotan kuitenkin teihin vakiokävijöihin oli laskuria tai ei. Kiitos teille, että jaksatte kulkea mukanani!

Jardin

Tilapäivitys

jardin

Näin keväällä iskee yleensä puutarhahulluus. Tänään oli aurinkoinen ja lämmin kesäinen päivä, kävimme Lalyflorissa ihailemassa valikoimia ja muutama säkki multaa ja uusia kukkia tuli hankituksi. Kirsikkapuu jäi vielä haaveeksi; se pari vuotta sitten istutettu ei innostunut kasvuun pihassamme. Uusia jo katseltiin.
Nyt oli tärkeintä saada multaa, jotta puutarhuri voi aloittaa työt tiistaina. Huomenna ajattelin jo aloitella tekemällä pienen kaktusistutuksen isoon ruukkuun.

Jardin y pan

Tilapäivitys

IMG_1919

Tänään, helmikuun ensimmäisenä, joka Suomessa on Riitan nimipäivä ja täällä Gabrielan, vietin kotipäivää. Pihassa näkyy jo kevään merkkejä: sekä appelsiini- että sitruunapuu aloittelevat kukintaansa.
Puutarhurimme vaihtuu, entinen lopetti ja tänään sovin uuden jardineron kanssa ensi viikolla alkavasta pihanhoidosta.

Toinenkin uusi asia mahtui tähän päivään: saimme leipälaatikon postibuzonin alle. Sovimme leivän kotiinkuljetuksesta, se pitäisi alkaa huomenna aamulla. Innokkaana odotamme, ainakin maistiaisiksi tuotu leipä oli todella hyvää. Ja vaikka kyseessä onkin ketju, leipä valmistetaan Icodissa, ei siis kovin kaukana.

Martes ja maalailua

Tilapäivitys

image

Tänään piti tulla jardinero, puutarhuri, ja tulikin, jopa sovittuun aikaan. Luulin, että hän alkaisi jo töihin, mutta ei, taas katseltiin paikat ja välineet – ja hän lupasi tulla huomenna samaan aikaan uudestaan. No, odotellaan.

Loppupäivä menikin ”värittelyhommissa”. – En ole vieläkään antanut anteeksi sitä, että lukion ensimmäisellä luokalla eräs suomenopettaja, kun tunnilla värittelin jotakin paperille, tokaisi – eikä niin hyväntahtoisesti: ”Sinulle pitäisi ostaa värityskirja!”. Eipä tiennyt opettaja, että tästä ”värittelystä” tulisi minulle elinikäinen hyvä harrastus!

Lalyflor

Tilapäivitys

Lalyflor

Eilen kävimme puutarhamyymälä Lalyflorissa, siellä, joka on Orotavan Leroy Merlinin yläpuolella, kukkulalla. Ihailimme koristekaasveja ja hyötykasvien taimia – jospa pihaan saisi mahdutetuksi vielä yhden banaanintaimen! Päädyime tällä kertaa kuitenkin vain ruukkujen ja yhden basilikantaimen ostoon (albahaca espanjaksi). Ruukut ovat tässä myymälässä mielestäni edullisempia kuin muissa lähistöllä olevissa kaupoissa.

Nyt ruukuissa on kasvamassa siemenistä papaijaa, sitruunaa, avokadoa, paprikaa. Tarvitaan vain valoa, lämpöä, odottelua ja kastelua. Lämpötilat ainakin suosivat, +30 päivälämpötilat jatkuvat.

P.S. Huomenna klo 10 alkaa Pinoleren käsityöläisferia, joka kestää sunnuntaihin saakka. Ilmainen kuljetus kerran tunnissa lähtee Orotavan Guagua-asemalta. Tulkaapa feriaan te, jotka jo Teneriffalla olette!