Kesä

Tilapäivitys

kes

Nyt taitaa tulla Ouluun kesä. Ainolan puistossa, joka on vakiokäyntipaikkani nyt (lapsenlapsen suosikkipuisto) kukkivat kuuset ja omenapuut, tuometkin alkavat kukkia ja tuoksua ihanasti. Lämpötilaennusteet lupaavat yli +20 lähipäivinä.

Korona hiipuu, kuten viime kesänä. Toivottavasti vaan rokotukset auttavat, että tuleva syksy ja talvi olisi vapaampaa. Sama trendi taudilla on Teneriffalla ja myös siellä rokotukset jatkuvat. Laumasuojaa tavoitellaan sielläkin ja 70% rokotuskattavuutta.

Pitkästä aikaa refrán: ”Cuando truena, llover quiere”. Vapaasti käännettynä: ukkosta seuraa sade. Selityksessä viitataan myös varomaan myrskyn silmää, tarkoittaen myös vihastunutta ihmistä.

Kevät

Tilapäivitys

aino

Kuvat ovat Ainolan puistosta pari päivää sitten. Nyt ennustetaan kesäistä säätä, huomenna pitäisi olla yli +20. Saapa nähdä!
Äitienpäiväkin vietettiin, mummo sai ruusun ja lapsenlapsen askarteleman kortin. Se on aarre mummolle.

Kuuntelin eilen korona-aiheisen webinaarin. Suomessa brittivariantti valtaa alaa, pääkaupunkiseudulla jo 75% on sitä ja 10-20% siellä on etelä-afrikkalaista varianttia. Rokotukset (kaikki) antavat kuitenkin suojaa ainakin vakavaa tautimuotoa vastaan.
Long covid, pitkäkestoinen tautimuoto, jossa on toistuvia oireita, relapseja, voi sairastuttaa kuukausiksi, ja kestää jopa yli vuoden ja se on sairautena lisääntymässä. Virusinfektio aiheuttaa monielinvaurioita, joten oirekirjo on laaja. Hoito on oireenmukaista. Suomessa ollaan perustamassa Helsinkiin kuntoutusklinikkaa long covidia sairastaville. Muualla Euroopassa näitä kuntoutuspaikkoja jo toimii.

Espanjassa poikkeustila on purettu. Autonomiat saavat nyt päättää rajoituksista itsenäisesti. Teneriffalla ollaan edelleen keltaisella, faasissa 2. Paljon mikään ei siis vielä muuttunut rajoituksissa ja hyvä niin, tauti ei ole vielä hallinnassa. Korjaus: Yöulkonaliikkumiskielto on päättynyt! (Tosin kielto ei minua ole haitannut; yritän nukkua öisin.)

Maailman tautitilanteessa ikävää on se, että tässäkin asiassa köyhät ja väkirikkaat maat mm. Afrikassa ja Intiassa kärsivät eniten rokotteiden ja hoitovälineiden puutteesta.

Suomessa

Tilapäivitys

kes

Tässä teille suomalaista perusmaisemaa😊. Nyt olen Etelä-Suomessa: täällä on vihreää ja kesäistä. Sanovat, että tänä vuonna talven jälkeen tänne on tullut heti kesä. Kevät oli ilmeisesti Kanarian saarilla pitkittyneenä ja sateisena!

Hyvä näin, sillä viime kesänä Suomessa ei ollut kesää ollenkaan. Niinhän sitä sanotaan, että vuodet eivät ole veljeksiä.

Suomessa

Tilapäivitys

Suomessa on kesä. Kuvien lataamisessa on ongelmia, en ole saanut vielä nettiyhteyttä omalle koneelleni.

Kesäisen lämmintä

Tilapäivitys

Kesäinen sää Etelä-Suomessa jatkuu. Huomenna aamulla olisi tarkoituksena lähteä kohden Pohjois-Karjalaa. 

Kaunis päivä on mennyt sisällä istuessa ja näihin uusiin sivuihin tutustumiseen (yrityksen ja erehdyksen menetelmä).