Jouluarvonta

Tilapäivitys

lote

Juuri nyt on käynnissä Espanjan perinteinen jouluarvonta. Lähetys tulee Madridista, Teatro Realista, suorana Espanjan kanavalta 1. Lapset laulavat voittonumerot ja viralliset valvojat tarkistavat.
Minä jännitän omien arpojeni kanssa: arvat lapsilleni, lapsenlapselle ja itselleni. Arvonta on tapahtuma, jossa voitot ovat suuria. Kaikkiaan arvotaan 2,4 miljardia euroa.
Espanjalaiset, myös kanariot, ostavat arpoja sukulaisille joululahjoiksi. Yksi arpa on décimo, kymmenesosa, eli sillä saa kymmenesosan kyseisen voittonumeron summasta.
Minulle riittäisi pienempikin voitto. Kerran olen voittanut 100€.

Voittoja Teneriffalle

Tilapäivitys

arb

Kuvissa joulupuumme. Appelsiinipuun hedelmät on jo lähes syöty.

Emme voittaneet jouluarvonnassa. Päävoittonumero kuitenkin onneksi osui Teneriffalle ja Lanzarotelle. Jokainen arpa on jaettu kymmeneen osaan, decimos. Teneriffalle ja Lanzarotelle tuli kolme päävoiton decimoa, rahana yhteensä 1,4 miljoonaa euroa.

Granadilla de Abonassa, Teneriffan etelässä, Reina Sofian lentokentän lähistöllä toisella puolella moottoritietä sijaitsee huoltoasema, josta voittoarpa oli myyty. Eikä vain yksi, vaan muitakin voittoja löytyi juuri tämän huoltoaseman myymistä arvoista. Nyt siellä jonotetaan El Niño -arpoja, jotka arvotaan loppiaisen seudussa. Minullakin on vielä El Niño hankkimatta, mutta taidan käydä sen perinteisesti Plaza del Charcolta Doña Conchitan kioskista.

Aamun refrán meni ohi, sillä soitin onnittelupuhelua pojalleni hänen syntymäpäivänään. Ja kukas veikään kaiken huomioni? Lapsenlapsi, kohta kaksivuotias, touhukas ja jutteleva, mummon sydänkäpynen.❤️

Lotería de navidad

Tilapäivitys

lot

Tänään unohdetaan hetkeksi virukset ja muut murheet, sillä tänään on tärkeä päivä: Nyt suoritetaan El Gordo de Navidadin jouluarvonta suorana lähetyksenä televisiossa. Arvonta on muodostunut tärkeäksi jouluperinteeksi jo minullekin. Kanarioille kuten myös kaikille espanjalaiselle arvonta on ollut perinne jo kauan. Tapana on ostaa arpoja lahjaksi suvulle ja perheelle.

Kuten aiemminkin, koululaiset, tietyistä kouluista valitut, laulavat numerot. Viralliset valvojat käyttävät tänä vuonna maskeja.

Nyt jännitetään, tuleeko voittoja. Olen ostanut arvat kolmelle lapselleni, lapsenlapselleni ja itselleni.

Loteria de navidad

Tilapäivitys

lot

Tänään Espanja jännittää jouluarvontaa: televisiokanavat näyttävät aamupäivän arvontaa suorana lähetyksenä. Perinteisesti lapset laulavat voittonumerot. Minullakin on arvat vetämässä paitsi itselleni, myös lapsilleni ja lapsenlapselleni. Päävoitto ainakin meni jo muualle, mutta pikkuvoittoja arvotaan vielä.

Tänään täällä on alkanut virallisesti talvi, klo 4.48 aamulla, on talvipäivänseisaus. Kevät alkaa 20.3.

Loteria de navidad

Tilapäivitys

gor

Tänään on suuri espanjalainen jouluarvontapäivä, Loteria de Navidad: lapset laulavat numeroita ja viralliset valvojat tarkkailevat. Toivotaan voittoja!
(Kuvat kaapattu Espanjan television kanavalta 1.)

Loteria

Tilapäivitys

mang

Jouluarpahulluus on iskenyt minuunkin. Yleensä olen ostanut yhden, mutta nyt ajattelin olla kuin paikalliset ja hankkia monta, ainakin kaikille kolmelle lapselleni yhden. Doña Conchitan kioskilta olen arvat aina ostanut – voittoa ei ole vielä kylläkään tullut!

Mangat (siis ei mangot, ne ovat toinen hedelmä) alkavat olla kypsiä. Puerto Viejon pienestä hedelmäkaupasta löysin ison ja ihanan mehukkaan mangan. Edelleen se on mielestäni paras näistä trooppisista hedelmistä.

Loteria de navidad

Tilapäivitys

img_1629

Eilinen sateenkaari mahtui kuvaan lähes kokonaan; sadekuuroja ja tihkusateita on viime päivinä saatu usein.

Tänään on se kaikille espanjalaiselle tärkeä päivä, jolloin suoritetaan jouluarvan, lotería de navidad, arvonta. Kuva on kaapattu Espanjan television ykköskanavalta. Lapset laulavat arpanumerot ja voittosummat kun samalla viralliset valvojat tarkistavat, että kaikki menee oikein. Arvonta kestää useita tunteja ja arvelen, että televisio on useassa kodissa auki nämä tunnit. Minäkin olen oppinut pitämään tätä – vaikkakin aika yksitoikkoista ohjelmaa – merkkinä siitä, että pian on joulu. Ja tietysti oma arpa on pöydällä, sitä tulee toiveikkaana vilkuiltua välillä.

– Eipä tullut voittoa.

Talvipäivänseisaus

Tilapäivitys

navidad3

Ihana talvipäivänseisauksen sää: +21 ja aurinko paistaa, ruusut kukkivat.
Tänään televisio näytti aamusta alkaen jouluarvan voittojanumeroita, Lotería de Navidad on suuri tapahtuma koko Espanjassa. Voittoja tipahteli myös Kanariansaarille, mutta ei kuitenkaan meille.
Piparkakkutalolle kävi huonosti: se sortui. Ilmankosteus on niin suuri, että olohuoneen pöydällä tarjottimella piparkakku imi itseensä niin paljon kosteutta, että se pehmeni ja romahti. Harmi! Suomessa kävi yleensä toisinpäin, talo kovettui kivikovaksi loppiaiseen mennessä.
– Ei ole ihme, jos täällä on paljon kosteusongelmia asunnoissa.

Me voittajat

Tilapäivitys

premio

Olemme voittajia! ¡Salvemos San Telmo! -projektia pyörittävä Plataforma Ciudadana Maresía voitti jouluarvonnassa niin, että jokainen saimme muutaman kympin rahaa. Sijoitamme ne taas El Niño -arpaan.

Toivokaamme, että sama hyvä onni jatkuu ja saavutamme voiton myös muurin ja kävelykadun suojelemisessa!

Ganamos en Loteria de Navidad – no mucho, pero tuvimos suerte. Ojala lo mismo suerte vaya a continuar también en nuestro proyecto ¡Salvemos San Telmo!

Loteria

Tilapäivitys

loteria

Tänään koko Espanja seuraa perinteistä jouluarvontaa televisiosta. Lähetys alkoi ja aamuvarhain ja kestää muutaman tunnin: lapset laulavat voittonumerot. Teneriffalle, etelään, näyttää tulleen tässä vaiheessa jo yksi yli miljoonan voitto.