Mampara

Tila

mampara

Nyt on uusi suihkukaappi vihdoin valmiina ja käyttökunnossa. Hyvä siitä tulikin. Nyt kelpaa suihkutella vaikka useamman kerran päivässä näillä helteillä. Päivälämpötila pyörii edelleen kolmenkymmenen asteen tuntumassa, vaikka tänään oli pilvinen päivä ja luvattiin jopa heikkoja sadekuuroja, niitä, joita kanarian kielellä kutsutaan sanoilla chipi-chipi.

cortado

Tässä on kanarialaisten (ja kaikkien espanjalaisten) suosikkikahvi baareissa: cortado. Sitä en kylläkään ole itse maistanut, sillä en juo kahvia.

Remonttihommia

Tila

mampara

Remonttihommia: Pikkuasunnossa (siinä, missä asumme, ei myytävänä olevassa) on meneillään ammeen vaihto suihkukaappiin. Rautakaupat ovat tulleet tutuiksi, sillä tubo-ongelmia on ollut. Vesiputket ovat 16 mm vihreitä muoviputkia, jotka pitäisi liittää lämpöhitsaamalla. Tulevat uudet putket taas ovat 15 mm harmaita muoviputkia, joihin löytyy sopivia liitoskappaleita. Mutta näiden kahden putken yhdistäminen oli ongelma.

Niinpä olemme kiertäneet rautakauppoja: Redisa, Leroy Merlin, Puerton keskustan pari ferreteríaa, Realejoksen ja La Veran kaupat. Hassua oli, kun Leroy Merlinissä meitä kehotettiin menemään ”a alguna ferretería”, siis johonkin rautakauppaan! Ja canariot eivät koskaan sano ei. He antavat neuvoja – ja ystävällisesti – aina. Monesti koko kaupan väki ja asiakkat kokoontuvat ratkomaan ongelmaamme. Kaikista paikoista olemme saaneet ohjeita, mutta ne kaikki ovat erilaisia. Lopulta suurimman avun ja parhaat neuvot saimme eräältä fontanerolta, putkiasentajalta, joka sattumoisin oli pysäköinyt autonsa kotikadullemme. – Nyt remontti jatkuu taas.