Mutkia matkassa

Tilapäivitys

Lähdimme Tenerife Nortelta tiistaiaamun valjettua Air Europan koneella kohti Madridia.

Matka meni mukavasti torkahdellen ja kone oli aikataulussa. Sitten alkoivatkin mutkat matkassa: Air Francen kone saapui myöhässä ja Pariisiin saavuttiin tuntia liian myöhään. Juoksimme taas pikavauhtia terminaalista toiseen Charles De Gaullella, mutta turhaan! Lento, jolta myöhästyimme, oli illan viimeinen Finnairin vuoro Suomeen. Niinpä jouduimme jäämään yöksi Pariisiin.

Air Francen laskuun ruokailimme Hippopotamus-ravintolassa kentällä. Saimme myös voucherin yöpymistä varten. Pienen etsinnän ja kyselyn jälkeen pääsimme B&B -hotellille. Täytyy ikäväkseen kertoa, että asiakaspalvelualttius ja -taito eivät vakuuttaneet: kysymyksiin vastattiin yleensä ranskaksi ja ystävällisyys oli jäänyt Teneriffalle! Air Francen nuori virkailija oli kyllä ystävällinen ja englannintaitoinen, mutta ei osannut hoitaa asioita ihan oikein…Yösija oli kelvollinen, kuitenkin.

Aamulla ongelmat jatkuivat: herätys viideltä, pikainen aamiainen ja kiireellä yritys Finnairin lähtöportille: pettymys! Meille ei ollutkaan varattuja paikkoja lennolle, vaikka niin oli luvattu. Jouduimme taas odottamaan seuraavaa lentoa, klo 10.50 lähtevää.

Vihdoin pääsimme koneeseen ja Suomeen, mutta ei tässä vielä kaikki: matkalaukut jäivät jonnekin, taas! Taisi olla laitimmainen kerta, kun otan pomppulennon Pariisin kautta.

Laukkuja odotellessa toipuilen mutkikkaasta matkasta.

Matka Puertoon

Tilapäivitys

Matkalla Puertoon: Helsingissä täytyi lähtöselvitys tehdä automaatilla, muutoin virkailijat eivät suostuneet millekään – neuvoivat tosin automaatin käytössä. Sen lisäksi epäilivät, että koneenvaihto ei Pariisissa onnistu, koska aikaa on vähän ja De Gaulle on tunnetusti vaikea kenttä. Sinivalkoiset siivet olivat jo lähdössä puoli tuntia myöhässä.

Pariisissa olikin juostava ja juuri ja juuri ehdimme viimeisellä kutsulla vihonviimeisten joukossa koneeseen, onneksi.

Madridista, jossa vaihto sujui mallikkaasti, Air Europa kuljetti kotisaarelle.

Siellä se jo näkyy, ihana Teide!

– Muuten kaikki hyvin, mutta nyt odotellaan Pariisiin jääneitä tavaroita…

Pakkaa ja punnitse

Tilapäivitys

Tänään on pakkaa ja punnitse -päivä. Huomenna matka käy Helsingin – Pariisin – Madridin kautta Tenerife Nortelle ja Puertoon, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan. Suomeen tullessa iso matkalaukku jäi Pariisin (mutta tuli perille kolmen päivän kuluttua), toivottavasti laukku seuraa nyt mukana koko matkan ajan.

Matkalla Ouluun

Tilapäivitys

Matkalla Ouluun: sää on tänään ollut puolipilvisen aurinkoinen, mutta kylmä, +9 astetta aamulla lähtiessä. Sadepilvet välillä ripsuttelivat vettä. Olisi pitänyt ottaa nahkatakki Puertosta mukaan, nyt sillä olisi ollut käyttöä.

Koivunlehdet ovat pienempiä kuin Etelä-Suomessa, viljelijät näyttävät vasta aloittelevan kylvötöitään.

Kuvassa Kainuun vaaramaisemaa