Mercado municipal

Tilapäivitys

mer

Kävin eilen Puerton kirpputorilla. Harkitsin pitkään, uskallanko sinne mennä. Päätin sitten käydä katsomassa. Turvavälit oli hyvin toteutettu, kulkureitit merkattu ja yleisöä oli vähän. Perinteistä zamburiña-annosta (grillattuja kampasimpukoita) cavan kera en nyt syönyt, vaikka houkuttelevalta näytti. Muutoinkin yritin olla koskematta mihinkään potentiaalisesti ”vaaralliseen”, esim. liukuportaiden kaiteeseen. Pari miniatyyrijuttua nukkekotiin löysin.

Hallitus on esittänyt, että 31.10. tulisi olla valmiina suunnitelma saarten turismin turvallisista ”käytävistä” (corredores seguros) saapua saarille. Sekä Espanjan että Kanarian hallitukset neuvottelevat Britannian, Saksan ja muiden maiden kanssa tämän toteuttamisesta. Turvallisuusprotokollaa ja suosituksia tarkennetaan. Testi otettaisiin ilmeisesti vain saapuessa. Lisäksi taloudellista tukea hotelleille ja majoitusliikkeille suunnitellaan. (El Día 13.9.)

Tilaus

Tilapäivitys

Fruver

Kahdeksastoista karanteenipäivä

Tänään kävin ”lenkillä”. Varustauduin lenkkareilla ja kävelysauvoilla ja kiersin reippaasti kävellen viisi kierrosta pihalla tietysti aitamuurien sisäpuolella. Kyllä se vähän piristi. Eikä kannata aloittaa liian rankasti.

Sitten mercadillon vihannestilaus saapuikin jo nyt aamupäivästä. Tällä kertaa tuotteita oli enemmän kuin viimeksi, mutta hintakin oli hieman noussut, 15€, ja sen hinnan olin sopinut jo tilatessa. Huuhtelin kaikki vihannekset heti, vaikka luulen niitä käsitellyn hansikkailla. Minusta on mukavaa, kun ei tiedä tarkalleen mitä saa. Nyt olisi suunnitteilla keitto porkkanasta ja calabazasta.

– Pääministeri on esittänyt estado de alarman jatkamista 26.4. saakka. Parlamentti hyväksynee sen nyt viikonloppuna. Tämä päivämäärä on kyllä ollut tiedossa jo pidempään.

Minä olen suosiolla karanteenissa ihan niin kauan kuin on tarpeellista.

Sábado

Tilapäivitys

sab

Sirkus (ranskalainen) on tullut kaupunkiin. Teltta on pystytetty barrancon reunalle Turquesa-hotellin viereen. Siellä olisi vielä näytöksiä tänään ja huomenna klo 17 ja 19.
Josko sinne menisi?

Kävin myös lauantain kirpputorilla: taas löysin muutamia aarteita, tietysti nukkekotijuttuja.

Kiitos ideasta, lukija, listaan seuraavaan päivitykseen muutamia tuntemiani guachincheja.

Mercadillo

Tilapäivitys

mercad

Huolimatta pienistä sadekuuroista – viime päivinä olemme saaneet kaatosateita Orotavassa – lähdimme eilen Matanzan Mercadillolle vihannesostoksille. Se on suosikkitorimme lähistöllä. Olemme käyneet Orotavan ja Tacoronten Mercadilloilla aiemmin, mutta Matanza voittaa. Valikoimaa on paljon, kaikki hyvää ja tuoretta ja siellä on myös hyvä baari, josta saa maukkaat churrot con chocolate, jos niistä pitää.
– Kumppani ei voi niitä ohittaa, eikä herkullisia kakkujakaan.😊

Tänään onkin sitten kasvisruokapäivä.

Mercadillo

Tilapäivitys

 

merc 

Kävin Puerton lauantaimarkkinoilla. Tavanomainen kierros: vihanneksia, meren eläviä – gambas al ajillo on suosikkiannokseni – ja tietysti aarteita nukkekotiin.

Näkyi kyllä, että suomalaiset talviasukkaat ovat saapuneet! No, oli siellä saksalaisiakin riittävästi. Brittien markkinat olisivat myös olleet tänään Taoron mäellä, mutta sinne en enää lähtenyt, toisella kertaa sitten.

Teide ja myyjäiset

Tilapäivitys

myy

Tänään Teidellä oli ”kermavaahtokuorrutus” ja muutakin makeaa löytyi: olimme Suomi-kerhon myyjäisissä, jossa myimme kanarioystäviemme valmistamia tuotteita. Myynnissä oli paikallisia joululeivonnaisia nimeltään truchas de navidad, joita oli saatavana paitsi tonnikalatäytteellä, myös useampana makeana versiona: porkkana-kookos-hunaja, bataatti-manteli-sitruuna ja cabello de angel-täytteellä (sitä kurpitsan tyyppistä hedelmää en osaa nimetä suomeksi). Oli myös vihreää mojoa ja maukas appelsiinikakku.

Paljon erilaisia tuotteita oli muillakin myyjillä ja asiakkaita oli myös muiden myyntipöytien äärellä, mutta niitä en ehtinyt katselemaan.

Mainittakoon, että olen muutaman vuoden tauon jälkeen liittynyt takaisin Suomi-kerhoon. Tauko teki oikein hyvää, nyt voi mennä silloin tällöin mukaan haistelemaan, joko olisi vallalla uusia tuulia.

Kukkia

Tilapäivitys

flo

Kävimme ostamassa uusia kesäkukkia edellisten, kuuman kesän kuivattamien tilalle. Nyt opin sen, että täällä ”kesäkukkia” voi istuttaa muutaman kuukauden välein ympäri vuoden.
Kävimme Tacoronten puutarhamyymälässä alakylillä, lähellä rantaa. Sieltä oli huimaavan hienot näkymät, vaikka calimaa olikin himmentämässä maisemaa. Näillä rannoilla vesi näytti olevan kristallinkirkasta.
Kaunista ja lämmintä on täällä meidän Teneriffan pohjoisessa.

Teneriffan etelä ei ole Kanariaa, sanoivat ystävämme ja siitä olen samaa mieltä. – Tällä tarkoitan turistikohteita Las Americas ja Los Christianos.

Matanzassa

Tilapäivitys

me

Lauantai on maalaistoripäivä. Jostakin syystä Orotavan tori oli suljettuna, joten suuntasimme Matanzan mercadillolle. Valikoimat olivat hyvät ja tuotteet tuoreita. Ostimme kajottikurpitsaa-chayota, parsa- ja kukkakaalta-brocol y coliflor, kesäkurpitsaa-calabacín, porkkanoita-zanahorías, mangoja-mangas, pinaattia-espinaca (kanarialaista isolehtistä), persiljaa-perejil, sipulia-cebolla, vihreitä papuja-judias verdes, tomaattia-tomatoes, munia-huevos.

Kalat-doradat haimme Hiperdinosta, koska sieltä saimme viimeksikin tuoretta kalaa ja dorada on lähimerestä pyydystettyä.

Arvaatte siis, mitä meillä on viikonloppuna ruokana. 🙂

Mercadillo de agricultor

Tilapäivitys

img_0936

Pitkästä aikaa kävimme Orotavan maalaismarkkinoilla vihannesostoksilla. Monenlaista oli tarjolla, mutta meidän ostoksemme olivat: trozito de calabaza, un ajo, una cebolla, algunos tomates. Kolikoilla näillä markkinoilla saa ostoksensa tehtyä. Voisi pitää huomenna kasviskeittopäivän. 🙂

Mercadillo

Tilapäivitys

image

Eilen, helteisenä päivänä, kävin, pitkästä aikaa Puerton lauantaimarkkinoilla. Löytö sieltä: metallisia nukkekodin kalusteita puoli-ilmaiseksi!

Puertossa viettävät tänään Pikku-Virgenin päivää, aloittivat jo eilen ja viime yönä puoliltaöin rytisi ja välkkyi aikamoinen ilotulitus, joka kuului hyvin Orotavaan saakka.