Miniatyyrejä

Tilapäivitys

minat

Nyt olen löytänyt kaksi kauppaa, jossa myydään miniatyyrejä, mikä minulle tarkoittaa nukkekotikalusteita. Täällä Teneriffalla harrastetaan lähes joka kodissa ja liikehuoneistossa jouluseimiä, joihin kuuluu paljon monenlaisia pihapiirejä ja kalusteita. Siispä on liikkeitä, joista löydän paljon sisältöä nukkekotiini – ne ei-uskonnolliset jutut.
La Orotavan kaupungissa Calle Viera 23:ssa on suuri, ihastuttava miniatyyriliike, jossa isäntä itse valmistaa esineet. Ellei ovi ole auki, voi koputella ovelle: niin me teimme ja pääsimme sisään.
La Lagunan vanhassa kaupungissa (alakuvat) on Calle Nuñes de la Peña 3:ssa miniatyyriliike, jonka valikoima on pienempi, mutta kiinnostavia pikkutavaroita on sielläkin.
Niin siinä sitten kävi, että jouduimme poikkeamaan Ikean kautta ja hankkimaan uuden vitriinikaapin. Nukkekoti laajenee.

Nukkekoti

Tilapäivitys

nukkekoti

Tänään lisäsin vitriinikaappiin nukkekotikalustoni, josta osa on ollut odottamassa laatikossa ja osan toin Suomen varastosta.

nukkekoti4

Muutamat esineistä ja nukeista ovat peräisin lapsuudestani, joitankin olen hankkinut myöhempinä vuosina. Jospa taas ryhtyisi keräämään ”pikkutavaroita”. Aiemmin hankin niitä matkoiltani, mutta viime vuosina harrastus on ollut unohduksissa. Esimerkiksi pienenpieni koriste-esine, lohikäärme, noin 5mm, lipaston päällä, on peräisin Krakovan linnasta.