Loma lopussa

Tila

nal

Kuvat Nallikarista ja Ainolan puistosta.

Suomen loma alkaa olla lopussa: viikonloppuna lennän reittiä Oulu-Helsinki-Amsterdam(Schiphol)-Malaga-Tenerife N. Matkustusasiakirjoiksi riittänee passin lisäksi EU-rokotustodistus ja SpTH (Spain Travel Health), molemmat QR-koodilla. Amsterdamissa on vain transit, joten luulisi, että siellä ei mitään lisädokumentteja tarvita.

Ja Malaga-Tfe N -välin lennän residenttialennuksella, joten certificado de viaje vielä tarvitaan.

Kovasti odotan jo kotiinpaluuta vaikka hieman ambivalentein tuntein, kun rakas lapsenlapsi jää tänne tuhansien kilometrien päähän.

Bajamar

Tila

baj

Ajelimme Tacoronten ja Tejinan kautta Bajamariin, rannalle. Niinpä vain löytyy vielä yhdeksän täällä vietetyn vuoden jälkeenkin uusia paikkoja. Bajamarissa on vaaleahiekkaisia lahdelmia, joissa olisi ollut turvallisia uimapaikkoja, vaikka meri heitteli suuria aaltoja rantaan. Sitten joskus, kun tulee meriuintihalu, tämä on hyvä kohde.

Leslie-myrskyä on odoteltu päiväkausia, mutta viimeisen tiedon mukaan se etenee mantereen suuntaan, eikä Kanarialle juuri vaikuttane edes hännällään. – Sadetta tosin ennustetaan huomiseksi.

Kalajoki

Tila

noc

Matka jatkui Oulun kautta Kalajoen hiekkasärkille, jossa yritimme katsoa kuunpimennyksen. Kuuta emme nähneet, mutta aurinko laski komeasti horisonttiin.
Matka jatkuu kohti Etelä-Suomea.

Tajao

Tila

taj

Löysimme Tajaon, joka ei kuitenkaan ollut se edellisenä päivänä etsimämme paikka. Tajaon olemme löytäneet jo muutama vuosi sitten, mutta aina se on etsimisessä. Tämä on meidän paras kivipaikkamme, ranta, jossa meri on vuosituhansia hionut suolaisilla aalloillaan kiviä ihanan sileiksi ja aurinko on niitä lämmittänyt. Kauniita kiviä! Niitä on ihan pakko ottaa muutama kotiinviemisiksi ja kuunnella niiden kertomaa. Kiven ikuisuus kiehtoo minua, sileänpyöreä pinta sopii siveltäväksi.
Ja meren kohina, aaltojen ääni, sitä voisi kuunnella loputtomiin.

Buscando

Tila

sur

Ajelimme Santa Cruzista kohti Candelariaa ja etsimme erästä pikkukylää, jonka osoitetta navigaattori ei tuntenut. No, päivä ja maisemat olivat kauniita, joten etsiskely oli ihan mukavaa. Harvemmin tuleekin käytyä saaren itä/eteläpuoleisella rannalla.
Täytyy etsiä tarkemmin kartoilta ja yrittää uudestaan.

Playa Escondida

Tila

play

Niinhän siinä kävi, että loppujen lopuksi pitkän etsinnän ja kyselyiden jälkeen – löytämättä kattoa pään päälle – leiriydyimme rantaan. Aamun sarastaessa huomasimme, kuinka hienon paikan olimme kuitenkin löytäneet pimeässä!

Playa

Tila

image

Jo löytyi hiekkarantaa täältäkin. Camping on n. 50 metriä rannasta. Männyt rantametsikössä tuovat mieleen Afrikan puut (mielikuva, ”oikeassa” Afrikassa en ole käynyt). Nämä puut leveine latvuksineen suojaavat auringolta kuin päivänvarjot. On aurinkoista ja lämpötila hipoo kolmeakymmentä astetta.

Playa

Tila

playa

Sadepäivänä Playa Jardin on tyhjä, punainen lippu varoittaa merivirtauksista ja aalloista. Nyt torstaiaamuna ei vielä sada, mutta puoliltapäivin lupaillaan kovia sateita ja myrskyä. Odotellaan taas, mitä tuleman pitää.

Rantabulevardi

Tila

playa

Jatkoimme retkeilyä Teneriffan etelään Los Cristianokseen. Nyt otimme reissun liikunnan kannalta. Rantabulevardi alkaa Cristianoksesta, ja se kulkee 12 kilometrin matkan läpi Playa se los Americaksen aina Fañabeen saakka. Edestakaisin matkaa tuli siis 24 km, sopiva päivämatka meille Camino de Santiagolla harjotelleille 🙂 . Sää suosi: koko päivän oli pilvistä ja siis sopivan lempeää kävelylle.

Yövyimme Cristianoksessa, jossa on parkkipaikkoja asuntoautoja varten. Yleensä ne ovat täyttä, mutta sekaan mahtui vielä.