Ajelulla

Tilapäivitys

po

Tänään käveleskelimme Porvoon vanhankaupungin kauduilla: kauniita vanhoja puutaloja ja viehättävä alue vanhojen tavaroiden kauppoineen. Yksi miniatyyriliikekin löytyi. Päivä oli lämmin ja aurinkoinen.

Ajelimme myös Emäsaloon maisemia ihailemaan. Mukana oli ystävä Teneriffalta ja toinen Meksikosta. Heille siirtolohkareet ja jääkausi olivat aivan uusia asioita. Minäkin opin: jääkausi on espanjaksi época glacial.

Googlailemalla sain selville, että viimeinen jääkausi näillä seuduilla on ollut noin 11 000 vuotta sitten ja että laajimmillaan jää ulottui Saksan alueelle saakka. Enpä olisi tullut etsineeksi näitä jo unohtuneita asioita ilman ulkomaalaisystäviäni.

Porvoo

Tilapäivitys

por

Kävimme Porvoossa, jossa on paljon säilytettyjä puutaloja ja kaunis vanhakaupunki. Otimme mukaamme yhden tyttösen ja nyt me kolme suuntaamme kohti Helsinki-Vantaata. Iltapäivällä on lento Prahaan ja sieltä huomenna Lissaboniin: viikon loma edessä.

Porvoo

Tilapäivitys

image

Tänään tutustuimme Porvooseen, tuohon kolmikieliseen kaupunkiin, jossa kuulee niin suomea, ruotsia kuin venäjääkin. Kiertelimme vanhassa kaupungissa ja kävimme Brunbergin karamellitehtaan myymälässä, jossa sai maistella tuotteita mielensä mukaan. Tuli ”makea olo” kuten sanoisi nuorempi poikani. Sillivoileipä maistui jälkeenpäin.