Finde

Tilapäivitys

Pu

Viikonloppu oli helteinen. Väkeä oli paljon kaupungilla. Harvinaista oli se, että kaikilla rannoilla oli vihreät liput. Tätä tapahtuu vain muutaman kerran vuodessa. Niinpä myös kaikki rannat olivat lähes täynnä ihmisiä. Rantakuva on Playa Jardinin Punta Bravan puoleisesta päästä.

Kävelimme Punta Bravassa, josta löytyi hyvä kalaravintola Rincón del Mar. Sisustus oli persoonallinen, meriaiheinen, ruoka maukasta ja isäntäkin lopulta, alkuempimisen jälkeen, osoittautui oikein ystävälliseksi. Ravintoloiden sisätilat saavat nyt olla rajoitetusti käytössä.

Eräs blogin lukija kysyi Puerton uima-allastyömaan edistymisestä. Kovasti työt ovat vielä kesken, mutta poco a poco edistyy.

Koulut aloittavat tänään lukuvuotensa lähiopetuksena, mutta maski- ja hygieniaohjein. Koronainfektiot ovat vähenemässä. Kaupungilla kävellessä on jo vapautuneempi tunnelma, maskin käyttö näyttää toteutuvan vain tungoksissa, muutoin voi kävellä maski kädessä käyttövalmiina.

Päivän refrán: ”Duelos con pan son buenos de llevar” tarkoittaa, että on helpompi kestää vastoinkäymisiä, jos on riittävät aineelliset resurssit käytettävissä. Tämäkin sanonta perustuu Cervantesin Don Quijoten teksteihin.

Kävelyllä

Tilapäivitys

pun

Kävimme kävelyllä Punta Bravassa, menomatkan teimme tietä pitkin ja palasimme rantojen kautta. Pidän vanhasta osasta kylää, kapeista kaduista ja värikkäistä, persoonallisista (tosin hieman kosteusvaurioisista) taloista.

Mascarillat olivat lähes poikkeuksetta jokaisen kasvoilla, kuten uudet säännöt edellyttävät. Muutama juoksija meni ohitse ilman maskia, mutta yksin urheillessa sitä ei tarvita, näin muistelen lukeneeni jostakin ohjeista.

Rannoilla oli jonkin verran auringonottajia ja myös uijia, mutta tilaa oli runsaasti.

Baskimaassa alkaa huomenna uusi confinamiento (ulkonaliikkumiskielto), koska siellä sairastumiset koronaan ovat lisääntyneet huomattavasti.
Toivottavasti rajoitukset purevat!

Punta Brava

Tilapäivitys

punta

Eilen mieli teki merenrantakävelylle. Siispä ajelimme Puertoon, jätimme auton suosiolla La Paziin, sillä siellä oli vapaita parkkipaikkoja. Kävelimme alas ja rantoja pitkin Punta Bravaan saakka. Meri kohisi hopeisena, oli laskuvesi ja punaiset liput.

Olen jo pitkään suunnitellut kala-ateriaa jossakin rannalla: Punta Bravasta löytyi kaksi suljettua ja yksi avoinna oleva kalaravintola, siis sinne.

Söimme maukasta kala-äyriäispataa jälkiruokineen ja viineineen. Paikka oli ihanteellinen meren ääressä, tarjoilu pelasi ja oli ystävällistä, mutta hinnat olivat täkäläisittäin kalliinpuoleiset. Kokemus oli hyvä kuitenkin!

graffiti

Tilapäivitys

puntabrava

Punta Bravassa oli viikonloppuna Curva -tapahtuma, jossa mm. tämä hieno graffiti maalattiin.

Se celebraron el fin de semana pasada en Punta Brava el festival Curva. Allí se pintaron también este exelente graffiti.

Punta Brava

Tilapäivitys

puntabrava
puntabrava2

Eilen osallistuin Puerto de la Cruzin Isquierda Unidan kokoukseen Punta Bravassa. Mielenkiintoisen kokouksen jälkeen sain vielä opastetun kävelyn rantareitillä pienillä kujilla, jotka kiertelevät kallioille rakennettujen merelle kurkottavien talojen välissä. – Hieno merellinen ja aito tunnelma – asukkaat ovat paikallisia, turisteja ei juuri näkynyt. Muutama edullinen ja hyvä kalaravintolakin löytyy rannalta.
Tiesitkö Punta Bravan nimen juontuvan siitä, että aikoinaan norjalainen laiva haaksirikkoutui kylän edustalle? Laskuveden aikaan asukkaat näkivät laivan maston kärjen (= punta), brava = rohkea, urhea, hurja.
Opin myös, että kaikki Punta Bravan kadut yhtä lukuunottamatta ovat guanchinimisiä.