Pinolere

Tila

que

Kävimme viikonloppuna Pinoleren juustoferiassa. Kahteen vuoteen ei ole näitäkään perinnetapahtumia järjestetty, joten oli mukava käydä tutussa paikassa maistelemassa eri saarten juustoja. Hunajaa, Hierron juustokakkua ja voimakasta tarpeeksi kauan kypsytettyä juustoa, joka tuo veden kielelle, toimme kotiinkin.

Nyt pääsiäisviikolla myös uskonnolliset kulkueet ovat palanneet. Lähes joka ilta Puertossa (ja Orotavassa) on kulkueita, joissa on kyllä nähtävää ja ihmeteltävää turisteille. Minä kävin alkuvuosina näitä ”hiippalakkikulkueita” katsomassa, mutta koska aihe ei minua liiemmin kiinnosta, jätämme ne väliin tänä vuonna.

Moottoritie TF-5:n ruuhkien vähentämiseksi La Lagunaan, Padre Anchietan kohdalle on tehty lisäkaistoja. Toivottavasti se auttaa aamuruuhkiin, jotka ovat jokapäiväinen ongelma.

Sotauutisista on pidettävä tauko, niitä ei enää jaksa seurata, ahdistaa jo liikaa!

Pinolere

Tila

pino

Tänään pistäydyimme Pinoleren juustoferiassa. Siellä oli tarjolla monenlaisia juustoja ainakin Teneriffalta, El Hierrolta, Gran Canarialta ja Fuerteventuralta. Hunajaa ja viinejä sekä leivonnaisia myytiin myös. Tietysti näytteillä oli myös vuohia ja parilla ylimmäisellä tasanteelle koiria, mutta niitä emme käyneet katsomassa – pelkään koiria.

gu
 

Paluumatkalla poikkesimme guachinchessä Orotavassa: uusi paikka meille. Tämä paikallisten suosima guachinche on nimeltään El Divorcio. Se sijaitsee samalla kadulla kuin Orotavan Las Dehesas -terveyskeskus, siitä kivenheitto kaupungin keskustaan päin.

Pinolere

Tila

queso

Ensin pari kaunista kuvaa ja käymisen arvoista paikkaa: auringonlasku El Sauzalissa ja näkymä Parque Garcia Sanabria -puistoon Santa Cruzissa, Rambla-kadun varrella.

Kolmannessa kuvassa on muistutus perinteisestä Pinoleren juustoferiasta, jota vietetään tänä vuonna ensi viikon vikkonloppuna, siis 8. ja 9.4. Orotavan guagua-asemalta on usein järjestetty sinne ilmainen tai pääsylipun sisältävä kyyti. – Tämän vuoden järjestelyistä en vielä tiedä.