Salvemos San Telmo

Tilapäivitys

SalvemosSanTelmo

Tänään osalllistuimme Salvemos San Telmo -mielenosoitukseen yhdessä monen muun suojelua kannattavan kanssa. – El muro de San Telmo no se toca! El pueblo unido jamas será vencido!

Osavoitto

Tilapäivitys

SanTelmo

Vaikka San Telmon tuhoamistyöt on jo aloitettu ja muurista on nakerrettu kiviä, kaupunkilaisten vastarinta on tuottanut osavoiton. Plataforma Ciudadana Maresía, joka on ollut pääorganisaattorina muurin ja Paseo San Telmon puolustamisessa, on vienyt asian oikeuteen ja nyt työt on tuomioistuimen päätöksellä keskeytetty.

Nyt kaikki, jotka tukevat paikallisen historian säilyttämistä, osallistumaan suureen mielenosoitukseen lauantaina 5.4. klo 12! Lähtö tapahtuu, kuten aiemminkin, San Telmon kappelilta.

Gran Manifestación en Defensa de San Telmo día 5 de abril a las 12.00!

San Telmo

Tilapäivitys

image

San Telmon muuri ja uimaranta on aidattu ja sinne on pääsy kielletty. Merkitseekö tämä töiden aloittamista ja historiallisen kohteen tuhoamista? Asian käsittely on EU:ssa vielä kesken. Plataforma Maresía on kovasti huolissaan!

image

Salvemos San Telmo

Tilapäivitys

salvemossantelmo

Tänään illalla Sala Timanfayassa (Calle Las Damas 1) klo 20 alkaen vietetään Salvemos San Telmo -iltaa. Tilaisuudessa esiintyy useita taiteilijoita ja sinne on vapaa pääsy. Tervetuloa mukaan!

Domingo

Tilapäivitys

image

Eilen kävimme perinteisesti San Telmolla muurinpuolustusjoukkojamme tapaamassa. Aallot olivat suuria ja vesi pärskyi korkealle: muuri on hyvä suoja!
Illan hämärtyessä odottelimme nuorisoani Oulusta saapuvaksi, mutta kuinka ollakaan, juuri se Thomas Cookin kone ei päässytkään matkaan! Nuoret saivat hotelliyön Oulussa ja ruokaakin, mutta harmittaa kovasti, kun matkasta tuhrautui jo alkuun 16 tuntia lentoyhtiön takia. Nyt kone on ilmassa, toivotaan, että loppumatka Teneriffan etelään sujuu ongelmitta ja joutuisasti.

Tilapäivitys

image

Tänään osallistuimme taas Salvemos San Telmo -tapahtumaan. Kuulimme, että tämän päivän El Día on julkaissut kahden sivun artikkelin San Telmo -asiasta. Suojeluaie etenee, vielä ei ole päätöksiä tehty. ¡Salvemos San Telmo!

Salvemos San Telmo

Tilapäivitys

salvemos

Tänään mielenosoitettiin. Sana oli kiirinyt: paikalla oli enemmän väkeä kuin aiemmissa !Salvemos San Telmo! -tapahtumissa. Noin 400 ihmistä (El Día -lehden arvio) oli tullut puolustamaan muuria ja Paseo San Telmoa ja niiden mukana Puerton kaupungin historiaa ja identiteettiä. Kulkue marssi iskulauseita huudellen ja laulaen kaupungintalon edustalle, jossa vielä pidettiin puheita.

salvemos1

Parhaimmat kuvat kulkueesta minulla jäi ottamatta, sillä kannoin toisesta päästä !Salvemos San Telmo! -banderollia. Hieno tunnelma ja hyvä mielenosoitus!

Hoy participamos en la manifestación grande. ¡El muro de San Telmo no se toca!

Salvemos San Telmo

Tilapäivitys

santelmo1

Eilen olimme taas puolustamassa San Telmon muurin säilyttämistä. Kaupunki on aidannut muurin ja useita kohteita se lähettyvillä: on pelättävissä, että hajoitustyö alkaa milloin tahansa.

santelmo

Eilen meitä mielenosoittajia, jotka haluamme Puerton historiallisten arvojen ja identiteetin säilyvän, oli useita kymmeniä. Kirjallisen vetoomuksen muurin ja kävelykadun säilyttämisen puolesta on jättänyt päättäjille yli 2200 kaupunkilaista, viisi suomalaista muun muassa. Eilisessä kokoontumisessa oli jo mukavasti mielenosoituksen makua, huusimme iskulauseita, teimme ihmisketjun, joka kulki muurin editse, informaatiota jaettiin ja megafoni soi.

La lucha para proteger el muro y paseo de San Telmo va a continuar. Estuvimos ayer en la manifestación: nuestro grupo crece cada vez. Nos da poco miedo si las obras vaya a empezar pronto pero estemos listos para todo que necesite para hacer el destrucción imposible.

Salvemos San Telmo

Tilapäivitys

SanTelmo4

Eilen, sunnuntaina, osallistuimme, kuten jo kolmesti aiemminkin, Salvemos San Telmo -mielenosoitukseen. Nyt muurille ripustettiin informaatiota siitä, miksi suunnitteilla olevaa ”uudistusta” eli historiallisten ja arkkitehtonisesti arvokkaiden kohteiden tuhoamista vastustetaan.

SanTelmo5

Esillä oli myös kuvia muurista ja San Telmon rannasta vuosia sitten, sekä tietoa ”uudistushankkeen”  kustannuksista.

Ayer participamos la tercera vez en la asamblea !Salvemos San Telmo! Queremos que no se elimine el muro histórico del siglo XVIII, tampoco la arquitectura manriqueña. También los costes del  ”reforma” son enormes, aproximadamente 1 700 000 euros, que no aceptemos. La lucha va a continuar!

 

Cadena

Tilapäivitys

cadena

Se puuttuva eilinen blogipäivitys tulee tässä: Sunnuntaina kokoonnuimme taas San Telmolle suojelemaan muuria ja kiinnittämään ohikulkijoiden huomiota historiallisten arvojen säilyttämisen tärkeyteen. Tällä kertaa muodostimme ihmisketjun muurin eteen.