Kuvia

Tilapäivitys

curso

Eilen valkoukuvauskurssilla saatiin oppia kameran lisävarusteista ja sitten siirryttiin käytännön harjoitteluun. Kuvasarjassa on nyt kokeilua kameralla: sama maisema eri aukoilla ja valotusajoilla. Tämä leikki onkin mielenkiintoista! Opin monta uutta asiaa kamerastani ja monta uutta sanaa espanjaa.

Tämän sateisen viikonlopun jälkeen Teide sai taas uuden lumikerroksen, edellinen ehti jo sulaa.

Taller de fotografia

Tilapäivitys

taller

Tämän viikonlopun opiskelen valokuvauskurssilla kameran käyttöä. Nykyään tulee kuvatuksi lähes yksinomaan iPhonella ja suurempi Canon-kamerani on jäänyt vähäiselle käytölle. Nyt opin perusasioita kuvaamisesta: eilen kävimme läpi kameran rakennetta ja toimintaa. Opettelimme käyttämään kolmea tärkeää säätöä kamerassa: aukko (apertura), valotusaika (velocidad), herkkyys (ISO).
Nyt oppimaan lisää!

Diez minutos

Tilapäivitys

img_1846

Teide mi amor! Kuvissa Teidelle kehittyvä hattu eilen aamulla ja lähellä puoltapäivää. Pieniä sateita on luvassa säätiedotuksen mukaan.

Tiedätkö, mitä on kanarialainen kymmenminuuttinen?
Näin kävi: Menimme liikkeeseen vaihdattamaan autoon eturenkaat, sillä ne olivat kuluneet lähes puhki täällä mutkaisilla teillä ja Eurooppaa edestakaisin ajettuamme. Rengasmerkistä ja hinnoista sovittiin, kysyin, kunka kauan viipyy. ”Diez minutos!” – kymmenen minuuttia. Istuimme asiakaspaikoilla, odotimme ja odotimme, asentajia hyöri ja hääri monen auton kimpussa, lopulta meidänkin. Kaikkiaan vaihtoon meni puolitoista tuntia. Mutta täällä ei ole mikään kiire! Odotusajan vaivan palkitsi sitten loppukeskustelu, kun olimme maksamassa renkaita. Kanarialaisen tavan mukaan juteltiin maat ja taivaat. Mikä ilahduttava tapa, että ihan oudon ihmisen kanssa puhutaan kaikki asiat. Löysimme yhteisen tuttavan, asentaja kertoi perheestään ja lapsuudenkodistaan, tädistään ja sedästään ja vähän naapuristakin. Voi tätä kanarioiden ystävällisyyttä ja välittömyyttä! Jäi hyvä mieli.
– Ja onko tämä elämä niin muutamista kymmenminuuttisista kiinni?

Ramon

Tilapäivitys

Ramon

Jos haluat hyvää palvelua ja asiantuntevaa – ja kohtuuhintaista – autohuoltoa, saat sitä Taller Ramonista Santa Ursulasta. Hakiessamme autoa huollosta Ramon otti meistä kuvan kännykkäänsä. Helpompi tunnistaa asiakas, joka soittaa, hän kertoi. Hänellä riittää asiakkaita, kännykässä oli paljon kuvia: muutkin luottavat korjaamoon.