Hyvää vappua

Tilapäivitys

vap

Simaa, munkkeja ja työväenlauluja tänään.
Hyvää vappua kaikille!
Huomenna on Santa Cruzin Plaza Weyleriltä alkava vappumarssi/mielenosoitus alkaen klo 10.

Vappu

Tilapäivitys

vap

45. karanteenipäivä

Hyvää vappua!
Nyt kun kaikki vappumielenosoitukset ovat virtuaalisia, täytyy tyytyä oman pihan punaisen ruusun kuvaan: väri on hyvä. Ylioppilaslakkini on kuvassa siksi, että sen saamisesta on tänä keväänä toukokuussa kulunut 45 vuotta. Esikoiseni oli silloin viiden kuukauden ikäinen. Lakki on säilynyt entisellään. Minä ja poika olemme ”hieman” muuttuneet.

– Huomenna Teneriffan rajoitukset lievenevät niin, että lenkkeily tai kävelyllä käynti on sallittua, kuitenkin tietyn aikataulun mukaan.

Minä saisin mennä kävelylle kumppanin kanssa (samassa taloudessa asuvat saavat kulkea yhdessä). Sallittu aika olisi klo 6-10 tai 20-23. Muut ajat ovat varatut lapsille/vanhuksille tai muille avustettaville, heillekin on omat aikataulunsa.
Mutta klo 6-10 on tosi aikaista lähteä kävelylle, etenkin nyt, kun on tottunut rauhallisiin aamuihin. Ja klo 20-23 on jo pimeää ja myöhä, silloinhan ollaan jo petissä katsomassa ohjelmia iPadista.

Lapsia alle 14v saa edelleen ulkoiluttaa, nyt klo 12-19 ja vanhukset/avustajaa tarvitsevat saavat käydä kävelyllä klo 10-12 ja 19-20.

Kävelyllä saa käydä vain oman kunnan alueella ja enintään yhden kilometrin etäisyydellä kotoa, aikarajoitus on yksi tunti kerran päivässä.

P.S. Vanhusikäraja on täällä nyt 70v. Tämän iän ylittäneet siis noudattavat aikataulua 10-12 ja 19-20.

Vappu

Tilapäivitys

vapp 

Vappukulkue lähti entiseen tapaan Plaza Weyleriltä. Tänä vuonna marssijoita oli paljon. Minua ilahdutti taas nuorison innokkuus ja voima. Iskulauseet kaikuivat ja tunnelma oli korkealla. Marssin Izquierda Unidan lippujen alla, mutta mukana oli taas paljon ammattiyhdistysväkeä, eläkeläisiä suuri ryhmä keltaisissa paidoissaan, sekä monia muita, esim. tasavaltalaisia, feministejä, anarkisteja.
– Tämän vuoden vappumielenosoitus oli nimetty myös kunnianosoitukseksi Javier Fernandez Quesadalle, nuorelle opiskelijalle, jonka Francon joukot tappoivat mielenosoituksessa 1970-luvulla.