Borrasca Celia

Tilapäivitys

borr

Meillä on toista päivää näyttänyt voimiaan Celiaksi nimetty myrsky, joka on aiheuttanut jo 400 hälytystehtävää saarilla. On tuullut kovaa ja puuskittaisesti, sadetta on saatu kuuroittain. Lunta on satanut vuorille. Lentoja Teneriffan pohjoiselle kentälle on peruttu. Merenkäynti on ollut voimakasta. Eilisen päivän satoi, sama sää jatkuu tänäänkin. Myrskytuuli on ollut puuskissa jopa yli 30 m/s.
Kaikki oppilaitokset ovat kiinni myrskyn takia.

Yöllä on viileää, ennusteissa +13 astetta.

Hintojen nousu puhuttaa. Polttoaineet ja elintarvikkeet ovat kallistuneet. Päivittäisostoksista vain n. 20% tuotetaan saarilla, loput tuodaan mantereelta tai ulkomailta. Kuljetuskustannukset nostavat hintoja.

Tietysti suurin huoli ja suru meillä kaikilla on meneillään olevasta sodasta ja sen seurauksista. Kolme kauhun viikkoa jo!

Viento y calima

Tilapäivitys

viento 

Koko yön on myrskynnyt. Nukuin huonosti, koska tuuli viuhui ja putoilevat palmunlehvät kopsahtelevat maahan. Näkyvyys on huono voimakkaan hiekkamyrskyn takia. Molemmat Teneriffan lentokentät suljettiin yöllä. Myös Gran Canarian kenttä on ollut suljettuna. Naapurisaarella (GC) on lisäksi palo.

Jo nyt aamulla on lämmintä, +23, päiväksi on luvattu +26 astetta.

Karnevaalitapahtumat on peruttu, ulkona liikkumista ei suositella tänään. Kotipäivä!

Myrsky

Tilapäivitys

myr

Heräsin aamuyöstä kovaan tuulen viuhinaan ja myrskyyn. Lämmintä puhaltaa Afrikan suunnalta, palmuista putoilee kuivia lehviä ja irtoroskia lentelee pitkin pihaa. Appelsiinejakin on tipahdellut puista. Teide on taas caliman takana ja mittari näyttää nyt aamulla +23.

Tänään on voimassa sekä tuuli- että aaltovaroitus.

Viento

Tilapäivitys

vie

Tänään oli tuulivaroitus saarten pohjoisosissa. Meilläkin oli lehviä tippunut palmuista. Kävin La Lagunasssa ja Santa Cruzissa, kyllä sielläkin piti pitää hatusta kiinni – jos oli hattu.

Huomenna luvataan viileämpää ja sadetta.

Viento

Tilapäivitys

vie

Eilen tuuleskeli puuskittain. Merellä näkyi vaahtopäitä. Yöllä on satanut ja nyt aamupäivästä sade jatkuu ainakin saaren länsisuunnalla. Odottelemmekin, miten Atlantilta saapuvan Leslie-myrskyn hännät vaikuttavat tänne Kanarialle. Säätiedotukset lupailevat sadekuuroja Orotavaan.
– Minä toivoisin pientä myrskyä, pidän ”huonoista” säistä, joskaan en pakkasista.

Viento

Tilapäivitys

vie

Vielä kerran tuli myrsky, nimeltään tämä on Emma. Tänään on varoitus kovasta tuulesta: nyt on meilläkin palmunlehtiä putoillut. Satelee vähän ja tuulee kovasti. Koulut ovat tänään suljetut huonon sään takia.
Meidän pitäisi tehdä yksi reissu Puertoon ja illalla toinen La Cuestaan, toivottavasti irtotavaraa ei lentele ilmassa kaduilla. Olin muutama vuosi sitten myrskyllä liikkeellä, auton kyydissä, ja silloin kyllä roskalaatikoita liiteli kaduilla ja puista irronneita oksia oli tiellä.

Myrsky

Tilapäivitys

tor

Tänään on voimassa lähes ulkonaliikkumiskielto. Atlantilta on tulossa myrskyrintama, joka pyyhkii saarten ylitse tänään. Viranomaiset varoittavat voimakkaista tuulista, sateesta ja aalloista. On myös annettu ohjeita siitä, miten täytyy toimia myrskyn tullessa. Ulkona kävelemistä tai autoilua ei suositella, kaikki irtotavarat terasseilta tulee koota suojaan, sähkökatkoksia voi tulla myös. Tiedotuksia tulee seurata.

Hups, meillä näyttääkin olevan aika vähän juomavettä varastossa! No, ainakin vielä taivas on lähes pilvetön, eikä tuule. Odotellaan, voihan olla, että borrasca ei tänne Orotavan seudulle tulekaan.

Myrskyä odotellaan

Tilapäivitys

llu

Orotavan kaupunki on antanut sade- ja tuulivaroituksen; sade on alkanut jo viime yönä La Palman saarella. Saa nähdä, tuleeko myrskyrintama meille. Pilvet kyllä tanssivat pahaenteisesti Teiden yllä ja alla, haalea pilvihattukin on näkyvissä.

Kaupunki on perunut viikonlopun tapahtumia. Nyt vaan odotellaan, pitävätkö ennusteet paikkaansa.

Rojo

Tilapäivitys

img_1452

Meillä kukkii Camelia! Lisää punaisen sävyjä oli myös aamutaivaalla auringon noustessa.

Kyllä Teiden hattu tiesi sään muutosta, tänään on voimassa keltainen varoitus tuulenpuuskista ja huomenna oranssi varoitus kovasta tuulesta. Päivälämpötilaksi luvataan 23 astetta, hyvä, täytyy pitää ovet auki, niin lämmintä virtaa sisälle.

Viento y polvo

Tilapäivitys

viento

Joulu vietettiin ystävien kanssa täällä kotona. Suomalaiset jouluruuat kinkkuineen, savulohineen, lanttu- ja porkkanalaatikkoineen ja rosolleineen maistuivat oikein hyvin myös kanarioystävillemme. Joulupäivä sitten levättiin ja nautittiin lämpimän aurinkoisesta päivästä. Mutta viime yönä tuuli yltyi. Aamulla uima-altaassa oli suuri määrä roskaa, kuivia palmunlehviä oli maahan pudonneina ja tuulen mukanaan tuomia kuivia lehtiä ympäriinsä pihalla.

Säätiedotus varoittaa tuulenpuuskista ja pölystä. Teide näkyy taas sumuverhon takaa:Teide