Uusi vuosi

Tilapäivitys

botan

Kuvat ovat tänään Botanicolta, aamuhämärissä.
On uudenvuodenaatto, mutta kaikki tapahtumat ovat perutut, joten odottamassa on koti-ilta ja vuoden vaihtumisen seuraaminen televisiosta. Tavallisesti olemme viettäneet vuodenvaihdetta Puertossa, syöneet asiaan kuuluvat 12 rypälettä con campanadas, kirkonkellon lyöntien tahtiin, saadaksemme onnellisen tulevan vuoden. Eipä taika toiminut tälle vuodelle!

Hyvää uutta vuotta!
¡Feliz año nuevo!
Happy New Year!
С новым годом!
Gott nytt år!

San Juan

Tilapäivitys

sj

Meillä on juhannusaatto, oikealla paikallaan. Kaikki tavanomaiset aktiviteetit on kielletty: Playa Jardinin ranta on suljettu, koska siellä on tätä juhlaa yöhön asti yleensä vietetty erikokoisia tulia ja nuotioita poltellen, eväistä ja yöuinneista nauttien. Nyt myös tulet ovat kielletyt.

Kaivoja sentään on koristeltu muutamia, kävin muellella ja Mequinez-kadulla niitä kuvaamassa. Muillakin kaduilla niitä vielä olisi, Cupidolla ja Valoisilla ainakin.

Olen ymmärtänyt, että nämä kaivot tai vesihanat ovat siltä ajalta, kun vesijohdot eivät vielä olleet joka talossa. Asukkaat hakivat käyttövetensä näistä vesiposteista.

– Mielenosoittajanuorten ja luonnonsuojelijoiden monta päivää kestänyt aktiviteetti La Tejitan rannan pelastamiseksi on tuottanut tulosta: hotellin rakennustyöt on pysäytetty. Jospa tuo luonnontilainen ranta sittenkin saataisiin säästettyä!