Matkayhteenvetoa

Tila

hum

Kävimme Humboldtin näköalapaikalla katsomassa Orotavan laaksoon. Puerton päällä näyttää olevan pilvi, mutta ilmeisesti se ei ole savua. Hyvin heikosti näkyy kuitenkin pari savuvanaa vuoren rinteellä. Metsäpaloja ei ole vielä saatu kokonaan sammutettua. Helikoptereiden ääni kuului Puertossa ja Orotavassa koko eilisen päivän. Aamutelevisiossa näytettiin jyrkkiä rinteitä kiipeäviä palomiehiä, jotka olivat maastossa sammutustehtävissä. Vaikeaa työtä!

Tässä vielä yhteenvetoa paluumatkastamme Suomesta Teneriffalle:
Kuljimme reittiä Kemi – Oulu – Suomussalmi – Savonlinna- Lappeenranta – Porvoo – Vuosaari, josta lautta Travemündeen – Bad Oldesloe (Saksa, hotelliyö) – Reims (Ranska, hotelliyö) – Limoges (Ranska, hotelliyö) – Pamplona, Noaín (Espanja, hotelliyö) – Ciudad Real (Espanja, hotelliyö) – Moguer (Espanja, hostelliyö) – Palos de la Frontera (Espanja, hotelliyö) – Huelva, josta laiva Teneriffalle Lanzaroten ja Gran Canarian kautta.

Kilometrejä kertyi yli 5000 ajaen, laivoilla matkasimme n. 2500 km. Sekä polttoaineen että majoitusten hinnat laskivat etelään päin tultaessa. Päivämatkat autolla olivat 500-800 km. Ranskassa jouduimme poikkeamaan suunnitellulta reitiltä maastopalosavujen takia, muutoin palot vältimme.

Lentämällä olisi päässyt halvemmalla ja nopeammin, mutta tavaroita on helpompi kuljettaa autossa mukana. Matkan kokonaishintaa ei rohkene edes laskea. Yöpymisten hinta vaihteli 55€ – 90€ välillä, valitsimme halvimpia saatavilla olevia. Kallein yksittäinen hinta oli laivalippu Helsingistä Travemündeen, yli 800€, verrattuna lippuun Huelvasta Teneriffalle n. 350€. Kummassakin laivassa meillä oli hytti. Armaksessa ruoka kuului lipun hintaan, Finnlinesin laivassa ei.

Matka meni kaiken kaikkiaan hyvin ja nyt ollaan kotona taas.

Espanjaa etelään

Tila

esp

Eilinen oli taas ajopäivä ja kuten edellinenkin, paloalueita vältellen. Päätimme kiertää Madridin länsipuolelta ja tarpeeksi kaukaa, ettemme joudu suurkaupungin tungoksiin. Ajelimme pikkuteitä: silmänkantamattomiin viljelysmaita näimme. Myös muutamia paloalueita, onneksi jo sammuneita, joku vielä savuavakin, osui reitille. Tämän kesän palot ovat aiheuttaneet suurta tuhoa sekä Ranskassa että Espanjassa.

Eilen lämpötilat eivät nousseet yli +40 asteen, vaan pysyttelivät +35 asteen tuntumassa. Ajelimme Ciudad Realiin, jossa yövyimme viihtyisässä ja edullisessa Hotel Molinossa.
Vielä olisi jäljellä yksi ajopäivä kohti Huelvaa, jossa voisimme pysähtyä kahdeksi viimeiseksi yöksi ennen laivan lähtöä. Tai sitten yövymme jo Sevillassa, vielä emme ole asiaa päättäneet.

Tämä Suomi-Teneriffa -reitti on pelkkää matkustamista, sillä pitkät ajomatkat uuvuttavat niin, ettei illalla enää jaksa lähteä katselemaan yöpymispaikkakunnan elämää. – Eräs paluumatka Teneriffalle muutama vuosi sitten on jäänyt erilaisena mieleen: vietimme silloin kuukauden Andaluciassa ja kävimme myös Portugalin puolella.

Paluumatka alkaa

Tila

vuo

Kotiinpaluu alkaa varsinaisesti nyt: olemme Vuosaaren satamassa jonossa laivaan. Paljon autoja ja matkustajia näyttää olevan jo odottamassa vaikka laivan lähtöön on vielä pari tuntia.

Tämän reissun viimeinen sukulaistapaaminen oli Porvoossa, jossa yövyimme.

Saimme myös kyytiin uuden nukkekotini, jonka ostin jo alkukesästä kirpputorilöytönä. Koira kuvassa on mittakaavana, se ei kuulunut kauppaan. Talo on lastattuna autoon kaikkien muiden ”lopputavaroideni” kanssa. Kaikki nämä vuodet minulla on ollut varasto vuokralla tai tavaroitani väliaikaisesti ystävien luona Suomessa. Tunnearvotavaroita kaikki, sellaista mitä ei raski heittää pois/kierrättää tms.

Mitä teen kaikilla nukkekodeillani? Sitten kun tulen vanhaksi, perustan nukkekotimuseon.😁

Kotona

Tila

Ko

Olemme taas kotona! Miten ihanaa oli palata taas tänne kauniiseen Orotavan laaksoon ja lämpöön. Vaikka olimme Suomessa vain vajaat kaksi viikkoa, paluu talvesta tänne kesään (=Teneriffan talveen) oli sykähdyttävää, samoin kuin joskus vuosia sitten lyhyelle lomamatkalle tullessa ja lentokoneesta ulos astuessa.

Lennot olivat aikataulussa ja koneissa oli tyhjiä paikkoja. Välillä Helsinki-Barcelona sain koko penkkirivin käyttööni ja lennolla Barcelona-Tenerife Norte oli yksittäisiä vapaita paikkoja.

Helsingissä koneeseen noustessa oli esitettävä rokotustodistus ja Espanjan QR-koodi passin ja tarjeta de embarquen lisäksi. Tenerife Nortella kysyttiin rokotustodistus ja passi.

Kotona kaikki oli kunnossa, puutarhuri oli siivonnut enimmät myrskyn jäljet ja eivätkä banaanitkaan olleet kaatuneet tuulessa. Uima-allas on kyllä vielä siivouksen tarpeessa.

Uutisista:
Omicronin jälkeen ennustellaan pandemian hellittävän. Tartuntoja on edelleen paljon, olemme tasolla 4. Rajoitukset ovat voimassa ja varoa täytyy.

La Palmalla raivaustyöt jatkuvat: tuhkan puhdistaminen asuinalueilta on kova työ. Taloja konkreettisesti kaivetaan tuhkan alta.

Teneriffalla on autokatastrofi: 840 000 ajoneuvoa. Ei ole ihme, että tiet ovat ruuhkaisia ja parkkipaikat eivät riitä, sillä autoja on suunnilleen yhtä paljon kuin ihmisiä.

Paluumatka

Tila

paluu

Viime yönä palasimme Teneriffalle. Laivakyyti, silloin kun on hytti, on miellyttävä matkustustapa ainakin näin pitkällä matkalla. Lähdimme Huelvan satamasta lauantaina puolenpäivän jälkeen, hieman myöhässä aikataulusta. Liput hyttipaikoin sisältävät myös ateriat kolmesti päivässä: aamiainen, lounas ja päivällinen. Meillä tähän puolentoista vuorokauden matkaan kuului viisi ateriaa. Ruoka oli hyvää, monipuolista ja aina on vaihtoehtoja.
Tällä matkalla laivalla ei ollut tungokseen asti matkustajia ja kontteja ja rekkoja vähemmän kuin aiemmin, mikä heijastelee ilmeisesti maailman konttipulaa.
Laiva kulki Lanzaroten ja Gran Canarian satamien kautta Teneriffalle, jonne saavuimme klo 2 yöllä.
Kokemuksena suosittelen kyllä kaikille tätä laivamatkaa! Rauhallista ja mukavaa matkustamista eikä mitään ruotsin- tai tallinnanlaivojen hulinaa.

Viikonloppuna on tullut 500 pakolaista saarille veneillä Afrikasta, kahdeksan heistä on löytynyt henkensä menettäneinä.

La Palman tulivuori osoittaa vulkanologien mukaan jo sammumisen merkkejä.

Koronatilanne on siinä mielessä ennallaan, että Fuerteventura jatkaa faasissa 2 (keltaisella) ja muut saaret ovat edelleen faasissa 1 (vihreällä).

P.S. Laiva kulki tasaisesti, ei ollut suuria aaltoja.
Alus oli Armaksen Volcan de Tinamar, 175 metriä pitkä, nopeus 30 solmua (55km/h). Matkustajia mahtuu 1500, autoja 600 ja rekkoja 117.

Loppumatka

Tila

pa

Paluu Teneriffalle sisälsi hieman mutkia matkassa, tai ainakin odottelua. Kone Barcelonasta lähti neljä tuntia myöhässä! Miksi? No tuhkapilvi La Palmalta sattui tulemaan Tenerife Norten ylle juuri paluupäivänäni. Aiemminkin päivällä Vuelingin kone oli joutunut laskeutumaan etelän kentälle.

Koneeseen päästyämme kapteeni ilmoitti, että emme pääse laskeutumaan pohjoisen kentälle, vaan yritämme etelään, mutta jos sinnekään ei pääse, voimme joutua laskeutumaan Las Palmasiin tai jopa Lanzarotelle tai Fuerteventuralle. Onneksi tuulet matkan aikana kääntyivät sen verran, että noin puoli kolmelta aamuyöllä laskeuduimme Reina Sofialle.

Nyt kotona taas!
Väsy ja pieni yskä ja kurkkukipu. Soitin varalta Kanarian koronainfoon, sieltä ottavat yhteyttä testin merkeissä. Parempi varmistaa ja toivoa ettei olisi korona.

Paluumatkalla osa1

Tila

uusi

Paluumatka alkoi Oulusta – kyynelsilmin, sillä pieni rakas sanoi, että mummoa tulee ikävä!
Lensin Norran melko täydellä koneella Helsinkiin. Matka meni muuten hyvin, mutta pikkukone vaappuu laskeutumisessa paljon isoa konetta enemmän. En pelkää lentämistä, mutta ilmakuopat tai pilvikerroksen ravistelut eivät tunnu mukavilta.
Helsingissä yövyin lentokentän Scandicissa, joka on kävelymatkan päässä terminaalista. Aamulla piti olla kentällä jo klo 4.30, siitä KLM lähetti viestin. Nyt boarding passeja ei saanut ollenkaan automaatista, vaan ne oli jonotettava tiskiltä. Niinpä seisoin muiden mukana klo 4.30-5.30 jonossa. Ei niin miellyttävää aamuyöstä! Ihmisiä oli paljon liikkellä, maskeilla kylläkin, mutta turvavälit olivat vähän niin ja näin.
Lähtiessä passin lisäksi kysyttiin vain SpTH:n QR-koodi.

KLM lennätti sitten Amsterdamiin ja tarjosi välipalaa. Koneessa oli vapaita paikkoja. Tunnin ja vartin vaihtoaika Amsterdamissa riitti hyvin. Jatko oli Malagaan, se kone oli tupaten täynnä. Maskia täytyi tietysti pitää koko ajan. Uutta oli, että kuulutettiin siitä, että kontakteja ja kommunikaatiota muiden matkustajien kanssa täytyy välttää. Sopii minulle. Minä en ole se, joka koneessa alkaa keskustella tuntemattoman vierustoverin kanssa. Ei, olen yleensäkin mieluummin omassa rauhassa ja omissa ajatuksissani.

Malagassa tullessa kysyttiin vain QR-koodi, jonka sai kännystä helposti näytettyä: ei jonotuksia.

Yövyn (taas) lentokenttähotellissa, Holiday Inn Express Malaga Aeropuertossa, joka on tuttu paikka viime kesän matkalta.

Huomenna suunnitelmissa on lentää kotiin Teneriffalle, vihdoinkin.

Paluumatka

Tila

paluu

Paluumatka
Näkemiin taas Suomi! Palasin Teneriffan kotiin pidemmän kaavan kautta. Ensin Oulusta Helsinkiin Finnairilla, muut koneet eivät tuota väliä vieläkään lennä. Aikataulujen yhteensopimattomuuden takia olin sitten yön Helsinki-Vantaalla terminaalin pohjakerroksessa sijaitsevassa GLO-hotellissa, joka oli muuten hyvä, siisti ja sen palvelu oli ystävällistä, mutta yksi vika siinä oli: ikkunattomat huoneet! Minua ahdisti se, ettei nähnyt ulos. Peilejä oli seinillä, se auttoi vähän.

Lensin sitten KLM:n koneella ensin Amsterdamiin, jossa pikavaihdoin tunnissa konetta. Hyvin ehti. Maskin kanssa kiirehtiminen pitkillä terminaalikäytävillä on hieman hankalaa, mutta onnistuu. Toisella KLM:n koneella jatkoin sitten Malagaan. Vihje: Koneessa kannattaa laittaa istuimen yläpuolella oleva tuuletus täysille kohti omaa nenää, silloin hengittäminen maskin kautta sujuu kohtalaisen helposti.

Yksi asia ihmetytti lennolla: muutama matkustaja (kiinalainen, jos tällainen ilmaus kansallisuudesta nykyään sallitaan) oli pukeutunut paitsi maskiin, visiiriin ja kertakäyttöhanskoihin, niin lisäksi heillä oli yllään valkoinen kertakäyttöhaalari kaiken yllä, myös kenkien päällä. Tämäkö on meidänkin tulevaisuudenkuvamme?

Espanjaan tullessa on täytettävä joko sähköisesti tai paperille terveyskysely. Tein sen netissä ennen lentoa ja Malagassa näytin vain saamani QR-koodin virkailijalle, helppoa.

Malagassa jouduin taas yöpymään, vaikka oikeastaan lepo lentojen välillä on ihan hyväksi. Majoituin Holiday Inn Express Aertopuerto Malaga -hotellissa, se oli hyvä kokemus ilmastointeineen ja aamiaisineen. Turvamääräyksiä noudatettiin hyvin. Maskit oli kaikilla kaikkialla, paitsi huoneessa. Desinfektioainetta oli hyvin saatavilla yleisissä tiloissa. Hissiin sai mennä vain yksin/oman seurueen kanssa. Turvavälit oli merkattu lattiaan. Aamiainen annettiin paperikassissa.

Olin tilannut kenttäkuljetukset erään taksifirman kautta. Se kannattaa, on edullinen ja sovitusti paikalla, ennalta maksettu. Samanlaisia kokemuksia minulla on aiemmiltakin reissuilta.

Malagasta Tenerife Nortelle Vuelingin kone oli tupaten täynnä.
Ainakin vielä olen terve, oireeton. Toivottavasti vältin koronan tällä reissulla: lähipäivät näyttänevät.

Kaikki siis hyvin; oli ihanaa palata Teneriffalle.

Pientä lapsenlasta on silti jo ikävä.❤️

Ajelua

Tila

vue

Faasissa 1 on sallittua ajella autolla omassa provinssissa. Meidän provinssimme on Santa Cruz de Tenerife, joten saisimme ajella koko saarella. Teimme kuitenkin aluksi vain pienen kierroksen, sekin oli vaihtelua kahden kuukauden karanteenielämän jälkeen. Ajelimme Puertosta Punta Bravan, Los Realejoksen, La Luzin ja La Veran kautta Orotavaan.

Nyt saarelle saapuville on määrätty 14 vrk karanteeni. Muutama lento mantereelta toimii ja saarten välistä liikennettä on lisätty. Matkustajat lienevät kotiinsa palaavia tai työmatkalaisia, vapaa-ajan matkustus ei vielä ole sallittua.

Kotiinpaluu

Tila

vu

Sydäntä lämmittävän mummoiluviikon jälkeen palasin kotiin Teneriffalle reittiä Oulu – Helsinki – Copenhagen – Tenerife Sur. Paluu oli lokoisaa, sillä Teneriffan kone oli puolityhjä ja sain koko kolmen penkin rivin omaan käyttööni.

Minulle oli sillä aikaa tullut kaksi kirjettä: yksi, jossa kerrottiin, että minulla on äänioikeus Eurovaaleissa Suomessa ja toinen, jossa sanottiin, että minulla ei ole äänioikeutta Suomessa Eurovaaleissa. Mitenkähän on?

Olen aikoinaan käynyt Puerton ayuntamientossa täyttämässä lappusen äänestyshalustani Teneriffalla sekä paikallis- että Eurovaaleissa. Kerran olen täällä kunnallisvaaleissa äänestänytkin.

Homma toimi siis Puertossa. Mutta Orotavan kaupungintalolla eivät, kuten aiemmin kirjoitin, ottaneet mitään kantaa asiaan. Täytynee käydä siellä uudestaan: myöskään kadunkunnostus- ja rottienkarkoitusanomukseni eivät ole johtaneet toimenpiteisiin kaupungin taholta. Uusi käynti siis ja uudet valitukset!